изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:49 EEST
Наша красавица крие 500 килограма кокаин на яхта в Атлантика    
По света 25-годишна българка и още трима нашенци екипаж са били арестувани да превозват 500 килограма кокаин в района на Канарските острови, научи "24 часа"от разследващи. По време на операцията на испанските, българските и британските служби два отделни полицейски екипа атакували два платнохода в Атлантическия океан.


Едната яхта идвала от Южна Америка с 500 кг кокаин, скрит под палубата й. Другата очаквала да вземе наркотика и след това да го откара до брега.

В платнохода с кокаина се возел нашенец от Варна и 25-годишна българска красавица. Присъствието на привлекателната нашенка трябвало да прикрие наркопратката и да изглежда, че развеждат девойката на круиз, разказаха разследващи.

Във втората яхта пътували други двама нашенци, които щели да прехвърлят и превозят "стоката", предназначена за разтоварване в северозападната испанска област Галисия. Оттам тя трябвало да бъде доставяна на Иберийския полустров и останалата част на Европа.

Това е втори голям удар срещу български наркотрафикнати в последните седмици. Операцията била подготвяна няколко месеца след като български антимафиоти подали данни на испанските си колеги, че се готви подобна пратка. Детайли от акцията били обсъдени от вътрешния министър Цветан Цветанов при срещата с испанския му колега в Мадрид. Тогава МВР шефът предупреди, че готви голяма изненада за българските бандити.

По данни на разследващите четиримата арестувани българи са от Варна, Бургас, Пазарджик и Симитли. Двама от трафикантите били задържани предди няколко години в Испания за трафик на хашиш.

При залавянето на кокаина край Канарските острови за първи път полицията едновременно е щурмувала два съда с дрога, изтъкват испанските власти. По този начин тя е успяла да унищожи напълно цялата морска инфраструктура на организацията, за която се твърди, че е българска, съобщи в. “Мундо”. Към нея били привлечени галицийци и екипаж с южноамерикански произход, твърди мадридският вестник, цитирайки запознати източници.

Акцията е осъществена в международни води, на 500 мили от Канарските острови и точно до техните териториални води. Разследването е координирано от две служби към испанската полиция. Месеци по-рано е било ключово сътрудничеството на британската агенция за борба с организираната престъпност SOCA. За проследяването на съдовете и превземането с абордаж са допринесли Испанската Армада и Цивилната гвардия, съобщи “Мундо”.

Август е исторически месец за борбата с наркотрафика, обявиха испанските власти вчера. Силите им за сигурност с помощта на полициите на 4 страни са конфискували общо 5 тона кокаин от западния бряг на Африка, предназначени за ЕС. Това обяви шефът на испанската полиция Игнасио Косидо на Канарските острови, където пристигна заради заловения кокаин вчера.

Вицепремиерът Цветанов: Ще махнем българите от бандите за наркотрафик

"Нашата цел е да прекратим порочната практика български граждани да участват в международни престъпни групи за наркотрафик. Благодарение на перфектната съвместна работа с британските и испанските колеги успяхме да реализираме втори много сериозен удар срещу наркотрафикантите", коментира за "24 часа" вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов. Той подчерта, че българските служби вече са върнали доверието на евро-атлантическите си партньори.

Намериха 3 тона дрога на “Свети Николай” 

3 тона кокаин откри испанската полиция на българския кораб "Свети Николай" на 13 август т.г. Плавателният съд бе спрян на 80 км от пристанище Кадис от патрул на испанската морска полиция. Кокаинът бе открит в трюмовете.
При операцията бяха задържани 21 българи на борда, а в Испания са арестувани четирима местни жители и шестима колумбийци. Заловената пратка кокаин пък е най-голямата за тази година в Испания. Ден по-късно МВР съобщи, че по случая у нас са арестувани 37-годишният Руслан Колев, който организирал транспорта, и 46-годишният Христо Христов. http://www.24chasa.bg/

Циганите дедесари станаха яхтсмени

 


Сходни връзки

Наша красавица крие 500 килограма кокаин на яхта в Атлантика | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди