изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:39 EEST
Циганите в Добрич не плащат данъци    
Общество
И никой не ги закача, защото гербаджиите печелят тук най-вече с техните гласове. В циганските квартали на Добрич къщите масово са без данъчна оценка и собствениците им не плащат данък за имотите си, нито такса смет. Това стана ясно по време на публично обсъждане на предложеното от управляващите от ГЕРБ в добруджанския град драстично увеличение на таксата за битови отпадъци.


На предишната сесия на местния парламент мнозинството от ГЕРБ гласува по-висок налог, но заради неспазен срок на публичното обсъждане областният управител спря решението. Сдружението „Граждани в повече” организира дискусия, по време на която общинари и съветници от ГЕРБ бяха принудени да признаят, че в кварталите с компактно циганско население в източната част на града такса смет не се плаща. И което е по-лошо – никой не се и опитва да принуди циганите да започнат да си внасят лептата в хазната.

Мотивът за увеличението на налога е, че парите, които сега се събират, не стигат за почистването на Добрич. Така по-високата такса смет ще е за сметка на съвестните данъкоплатци – те ще трябва да платят дължимото и от циганите. Управляващите от ГЕРБ упорито отказват да променят методиката на изчисление на таксата, за което настояха повечето участници в дискусията отпреди няколко дена. Според тях, ако таксата се плаща на човек, който има адресна регистрация в Добрич, няма да е нужно да се чака узаконяване на незаконните коптори в циганските квартали и така абсолютно всеки жител на добруджанския град ще бъде принуден да си плаща.

Но въпреки настояванията на граждани и на политически сили от опозицията, местните гербери не искат и да чуят за
въвеждането на такса „на калпак”.
С лека ръка съветниците от ГЕРБ отсякоха: „Абе те ток и вода не плащат, ние данъци ще им търсим”.

Истинската причина за упорството на подопечните на Бойко Борисов партийци  обаче се крие другаде – кметът Детелина Николова бе избрана за трети пореден мандат все с циганските гласове. Така на сесията идния вторник добричлии ще си получат наградата за това, че масово подкрепиха ГЕРБ – почти двойно по-висока такса смет.

Мисия „Лондон“ по президентски,
мисия „Боровинки“ – по шенгенски

Бележка на редакцията: Отново с идеята да си гарантират циганските гласове, настоящите управляващи щедро отпуснаха 150 000 лева, за да си приберем обратно тумбата роми, подмамени в Швеция да берат боровинки, и останали с пръст в устата и без пари в джоба, за да се върнат в родината. За изпадналите в затруднение „сезонни работници“ външното ни министерство така се разшета, че пушек се вдигна.

По-точно вдигна се цял керван с автобуси – и на МВнР, и на Министерството на отбраната дори, които потеглиха към скандинавската страна, за приберат бедстващите български поданици. От посолството ни в Стокхолм пък им осигуриха вода и храна – на корем. Със съдействието на външно едно шведско училище близо до нашата амбасада бе оборудвано с кревати и душове, за да се осигури покрив на нашенците.

Това даде ясно да се разбере, че държавата ни е майка, само когато трябва да се погрижи за добрия мат`рял – оня, дето лесно и евтино може да бъде купен за изборните каузи. За другия мат`рял – оня, лошия, дето само надига глава и търси справедливост, при това там, където я няма – държавата се изживява като мащеха. Такава се показа тя в случая с българските моряци от кораба „Ина“ например, станали невинни изкупителни жертви на контрабандните далавери на властимащите, за които нашето външно министерство дори не си мръдна пръста.

Спаси ги единствено неуморната помощ – и финансова, и морална, която им оказа телевизия СКАТ.
Кабинетът не се свени да харчи нашите пари не само за купуване на благоволението на гласоподавателите. На редовното правителствено заседание тази сряда от прокъсания бюджетен джоб бяха измъкнати още 980 хиляди лева, които президентът да си храчи при пътуванията си в странство.

Безочието на този жест не е в това, че Плевнелиев се подпомага точно в сферата, в която най-много се излага. Та минала ли е поне една негова визита по света, без да ни орезили с някоя простотия! По-грозното в случая е, че още преди тези средства да постъпят в касата на президенстската администрация, стана ясно как те ще бъдат харчени с широки пръсти.

Докато народът гладува, брои стотинки за хляб и скъп ток, кърпи продраните си гащи и в болшинството си само може да мечтае да зърне морето или да отиде някъде другаде на почивка; Плевнелиев си е резервирал за разходките си до Лондон с цел да се ръкува с кралицата и да гледа една от проявите на нашите спортисти по време на Олимпиадата – стая в един от най-скъпите хотели на Острова, където чаша чай струва стотина български лева, а леглото – близо 2 500 лв. на вечер.

Както е казал прозорливият Алеко: „Пази, Боже, сляпо да прогледа!“

www.Desant.Net  /  http://www.svobodnoslovo.eu/

 


Сходни връзки

Циганите в Добрич не плащат данъци | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Циганите в Добрич не плащат данъци
Автор: Anonymous да 2012-09-12 @ 08:30 EEST
Циганите казват: държавата вашто - живота нашто! Простите българи нека плащат!!
Циганите в Добрич не плащат данъци
Автор: Anonymous да 2012-09-12 @ 10:04 EEST
Детелинкееее къде си..гербаджийке долна, на наш гръб мангалите живеят без данъци, без да плащат ток и вода, правят сватби за хиляди левове, кредити им отпускат ей така от нищото, помощите пак за тях отиват......ДО КОГА??????Няма ли кой да влезе с един багер и да им срине всичките незаконни къщички, бахти безхаберието.Г-н Борисов къде ви е полицейщината когато трябва да се намесите ви няма.Всички държавни учреждения бъкат от мангали...циганска държава начело с една патка кметица!!!!!
Циганите в Добрич не плащат данъци
Автор: Anonymous да 2012-09-12 @ 10:06 EEST
поправка към предния коментар .....цигански град с една патка кметица!!!!!  ВСЕ ТАЯ

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди