изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:00 EEST
Най-откачените диети в света    
ЛюбопитноЧовек се познава по храната, която консумира. Колкото е по-консервативен, толкова по-обикновена е трапезата му. Има обаче и хора, които изпитват невероятно удоволствие да шашкат колеги и приятели с блюда от опашки на плъхове или цял живот ядат само крокети. Намират се и някои, които пък са на път да поставят рекорд, изяждайки своя 50-хиляден „Биг Мак“. Млади дами пък постъпват в болница, защото откакто се помнят, не са вкусвали друго освен пилешки бутчета. Електронното издание oddee.com събира в едно всички странни птици, които дебелеят или отслабват, консумирайки възможно най-неподходящите за тях храни.

30 години убити по пътя животни на масата. Пърлени на скара плъхове или крила от сови едва ли са вечерята, която ще ви очарова, ако отидете на гости у някой приятел. Изненадващо обаче блюдата на британеца Джонатан МакГил са тотален хит сред неговите познати. А те основно са съставени от животни, ударени от коли, които той събира из Великобритания.

44-годишният ерген буквално живее на диета, съставена от трупове на животни по магистралите. И то защо – като бойкот срещу качеството на месото в супермаркетите. Най-голямо възмущение у Джонатан буди вакуумираната храна, която според него е „тотално за боклука“. Странното е, че бирникът от град Бърмонт, графство Дорсет, никога не е убивал животно със собствената си кола. За първи път хапнал премазана от автомобил змиорка, когато бил на 14. Направил я на семейното барбекю и тя много му се усладила. След като завършва колеж, той заживява сам. И пести пари, като не купува месо от магазините, а обикаля магистралите за премазани животни.

Цял живот само и единствено пица. 33-годишната Клеър Симънс от Нотинг Хил (Лондон) е опасно пристрастена към доматите и кашкавала и затова не е вкусвала друго освен пица. Подобен избор едва ли може да се нарече здравословен, но младата жена не се оплаква от „менюто си“. За първи път тя опитала от вкусотията на крехката възраст от две години. Всъщност става дума за особеност на организма – диагнозата е селективно хранително разстройство. Тялото на жената отказва да приеме каквато и да било храна освен пицата с домати и кашкавал. Въпреки странността си Клеър не смята, че е болна. Просто приема, че с яденето само на една храна ще предпази фигурата си от напълняване. За разлика от спокойната британка, диетолозите са силно притеснени за нея и смятат, че ако продължи така, тя сама ще се затрие. Жената опонира,че се чувства перфектно, пие много вода и редовно спортува.

Как се лекува зависимост от диетична кола. Дарън Джоунс от Манчестър отчаяно търси клиника, която да го излекува от възможно най-идиотската зависимост – към поглъщането на диетична кола. 38-годишният мъж изпива 42 литра от напитката всяка седмица и тежи почти 150 килограма. Бащата на две деца отчаяно иска да се излекува, защото зависимостта му към диетичната напитка му коства по 129 долара всяка седмица. А той иска отново да е слаб и да може да спортува в парка. Най-вече мечтае пак да го хареса Паула Милън, майката на децата му.

В момента те са разделени точно заради манията му по диетичната кола. Дарън открито признава: „Зная, че имам зависимост към напитката. Буквално пощурявам, докато не видя дъното на бутилката. А това е вредно – за мен и близките ми“, роптае мъжагата. Ако около него няма някой, който да отскочи до магазина и да му купи още диетична кола, той изпада в паника. Г-н Джоунс в момента преговаря с лечебно заведение в Япония, което се е наело да го отучи от вредния му навик, предаде Монитор.

Пътят към смъртта заради пилешки бутчета. Какво може да се случи, ако не ядете друго освен пилешки бутчета в продължение на 15 години – ще умрете от анемия. Езикът ви бавно ще почне да се подува и ще усещате как все по-трудно дишате. Лекарите ще ви казват, че ако продължавате така, че умрете. Това накратко е историята на 17-годишната Стейси Ървин от Лондон. Тя има къща, пълна с играчки от заведенията за бързо хранене. И едва след посещение в болницата започнала да разбира, че пилешките бутчета са вредни за нея. Тя се страхува от витамините и минералите, но е обещала на родителите си да ги консумира по-често. Родителите на младата дама останали потресени, след като лекарите им разкрили, че дъщеря им яде едно и също нещо цели 15 години. Тя сядала на масата за обяд и вечеря с тях, но тайно давала всичко, което не е пилешко бутче, на кучето, което било в краката й.

Героят, който омете своя 50-хиляден Big Mac. Дон Горкс от американския щат Уисконсин е живото доказателство, че можеш да живееш много години, хранейки се не по учебниците. 59-годишният мъж хапва по два биг мака на ден. За момента е омел своя 50-хиляден сандвич. И за ужас на лекарите холестеролът му е повече от добър, клиничните му показатели са като на ученик, на всичкото отгоре Дон казва, че прави съвсем минимални физически упражнения. За да не останат капо, медиците са излезли от положението – че прелестното здраве на Горкс, въпреки вредната храна, се дължи на неговия ген (в рода му има 10 столетници). Дон вече веднъж е записан в Книгата с рекорди на Гинес като притежател на титлата „Най-големия сандвичов ентусиаст в света“. Той се запознава с жена си Мери отново в заведение за бързо хранене. През 1973 година във верига за сандвичи й предлага да стане негова съпруга. В момента мъжът изкарва пари, взимайки солидни хонорари от всевъзможни риалити предавания в Америка.

http://www.svobodnoslovo.eu

ВСИЧКО ЗА ИСТИНСКИТЕ ДИЕТИ

 


Сходни връзки

Най-откачените диети в света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди