изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:03 EET
Майка на две деца от Ловеч: Полицай ме изнасили    
Новини "Полицаят Илиян Ц. ме изнасили. Всичко продължи пет минути!" Това съобщи вчера Юлия Ангелова от Ловеч. 41-годишната професионална готвачка е майка на две деца. Разведена е. Обитава с рожбите си жилище в бившото общежитие "Пеньо Пенев" срещу наем от 100 лв. в момента.  Нейното шокиращо признание идва само дни, след като пред ловешката дискотека "Илит" полицаят Иво Маринов уби 25-годишната Ивелина Славчева.

Според Юлия Ангелова изнасилването се е случило на 17 януари вечерта в бл. 217 в Ловеч, където живеела с рожбите си в общинско жилище. Същия ден имала кавга със съседа си Кольо Т., след която той строшил гръбнака на котката й в коридора пред гарсониерата й. На смрачаване двамата отново се сдърпали.

"Както Кольо, така и повечето от комшиите ми ме намразиха, след като се видях с малко повече пари от тях. Малко преди това таксиджия от Плевен ме потроши, осъдих го, получих известна сума и това настрои срещу мене повечето от наемателите в блока, все бедни хора като мене. Завидяха ми! А и получавах пари от мама, която работи в Гърция", обясни поведението на съседа Кольо на 17 януари Юлия Ангелова.

В същата мразовита януарска нощ тя и комшиите й Илко Илиев и Данаил Йорданов, чиито майки също се трудели в южната ни съседка, гледали филма "Кървав спорт" по телевизията. Двете й деца отсъствали, били с баща си на вилата му край Ловеч. Подир малко дошла автопатрулка. Полицаите обяснили, че са пратени по жалба на Кольо Т., че тя и гостите й вдигали шум.

"Всъщност, "шумът" бе от филма, ако е имало изобщо такъв, защото звукът на телевизора не бе по-висок от обичайното", повтори Ангелова онова, което на 17 януари казала и на униформените. Те я изслушали и си тръгнали.

А тя, за да си отмъсти на Кольо, отишла и разпарчетосала две тикви, оставени пред входната му врата. В отговор - автопатрул от РПУ-Ловеч пак я потърсил.

"Защо го направи?", попитали момчетата с пистолет на кръста, а тя им отвърнала: "Хелуин е!" Те се засмели, подритнали един-два пъти смачкан на топка вестник, но преди да си тръгнат й написали акт. Минал четвърт час и на вратата й отново се почукало. Когато отворила, този път срещу нея стоял полицаят Илиян Ц. Сам. Колегата му го чакал в полицейската кола на улицата. Той изгонил двете съседски момчета под предлог, че ще й пише акт и рекъл:
- Дай да се разберем! Да не пиша акт, ще бъдеш с мен!
Юлия отказала.

"Много ми харесваш, събличай се бързо", наредил той и заключил вратата.
"Не беше брутален! Нямаше извращения. Всичко продължи пет минути! Когато си тръгваше, ми заповяда да се обличам бързо! В гърба му казах, че ще му струва много скъпо, онова, което направи с мене", спомни си с цигара в ръка Юлия Ангелова.

Тогава тя звъннала на адвоката си Илиян Илиев. Той й заръчал да му се яви на сутринта във вида, в който я бил оставил полицаят, за да я освидетелства при съдебния д-р Мери Газемба. На другия ден обаче я отвел в РПУ-Ловеч, вместо при медика. Двамата влезли в кабинета на полицейския шеф Светослав Съев. Там ги чакал и юристът на полицията и трети цивилен. По някое време позвънил и директорът на ОДМВР-Ловеч комисар Георги Иванов.

"Не знам какво им каза той, но те ме почерпиха с кафе и минерална вода, после ме убедиха срещу обещанието да ме осигурят с жилище по мой избор, че каквото е станало между мене и полицая, се е случило с мое съгласие. Приех. Децата ми щяха да имат по-добри условия за живот..."

И адвокатът й се надвесил с химикалка в ръка над белия лист. Тя обаче мълчала, а мъжете в стаята му диктували какво да пише... Щом свършили, тя се подписала под текста. И си тръгнала.

На следващата сутрин я посетил полицаят Илиян Ц. Поискал прошка. Ожалил се, че ще го уволнят, а имал да връща голям кредит и има рожба на четири години. Не пропуснал обаче да вметне, че я харесва и е готов да легне отново с нея. И пред нотариус двамата се споразумели да заплати мълчанието й с 1000 лв.

Адвокатът настоял сумата да е пет бона, три за нея и два за него, но предложението му било отхвърлено. Изпратил й хилядарката на два пъти. Последните пари й броил в края на април.

Седмица-две след това Илиян Ц. напуснал по собствено желание МВР. А месец и половина по-късно тя и децата й били изхвърлени от общинската квартира.

"Стресът от насилието върху ми не подмина и децата ми. Момчето ми шестокласник разви тежък диабет, на ден му инжектират четири пъти инсулин, тези дни го пенсионираха по болест. 14-годишната ми дъщеря пък разви нервно разстройство. Аз съм вярваща християнка, не лъжа, защото знам, че ако си го позволя, ще има наказание. Спасих честта на полицията тогава, а тя как ми се отблагодари", попита Юлия Ангелова, която не скри, че очаква срещу нея да започнат репресии заради изявленията й пред медиите.
В същото време в Ловеч тръгна слух, че дни след 17 януари т.г. тя и депутатът Димитър Горов са били забелязани да разговарят в местно кафене. Вчера Ангелова нито потвърди, нито отрече информацията. www.trud.bg

 


Сходни връзки

Майка на две деца от Ловеч: Полицай ме изнасили | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди