изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:23 EEST
АРЕСТУВАХА СВОДНИК ОТ ТЕРВЕЛ С ЕВРОПЕЙСКА ЗАПОВЕД    
Ред и сигурностПо искане на съда в Брюксел беше арестуван 36-годишен български гражданин от Тервел. Задържането стана с европейска заповед за арест. Решат Иб. Ф. е обвинен в трафик на хора и склоняване към проституция.

Белгийските съдебни власти обясняват, че престъплението е извършено през 2007 г. в района на Брюксел. Там българинът склонявал към проституция и експлоатирал сексуално жени като част от мрежа за трафик на хора. Белгийският наказателен кодекс предвижда за това максимално наказание лишаване от свобода за срок от 15 години.

Преди две години Решат бил върнат със самолет в България. Той си стоял тук необезпокояван от никой, докато на 6 септември не беше издадена заповедта. 

В съдебната зала Решат дал съгласие да бъде предаден на белгийските власти. Той твърдял, че не е участвал в такава схема и иска да бъде изяснен случаят, съобщават от Окръжен съд-Добрич. 

Наказанието за такова престъпление е лишаване от свобода от 5 до 12 години и глоба от 20 000 лв. до 50 000 лв. Справките за съдимост на Решат Ф. показват, че когато е сводничил в Белгия, е бил в изпитателния срок по дело във Варненския окръжен съд. Той вече многократно е осъждан за такива тежки умишлени престъпления и е лежал в затвора повече от 1 година. 

Добричкият съд задържа сводника в ареста. Решението може да бъде обжалвано. http://www.blitz.bg/
 
 


Сходни връзки

АРЕСТУВАХА СВОДНИК ОТ ТЕРВЕЛ С ЕВРОПЕЙСКА ЗАПОВЕД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди