изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:35 EET
Любимият ни цвят издава част от характера ни    
Любопитно

Цветовете са носители на определена информация и създават различни усещания. Предпочитаните от нас цветове издават части от характера ни. Цветовете са носители на определена информация и създават различни усещания. От MegaLife.bg разкриват каква символика имат любимите ни цветове и какви сме по характер според тях.




Белият цвят е предназначен за хората, които търсят съвършенството. Това е цветът на мъдростта, откровението, чистотата и благодатта. Белият цвят още се свързва и с целомъдрието. Това е цветът и на тайнствата и окултизма. Цветът създава усещане за чистота, но в това време и за студенина, строгост, педантичност, каквито са и основните характеристики за хората, които обичат този цвят.

Жълтият цвят олицетворява младостта, енергията и жизнеността. Хората, които харесват този цвят се отличават с пъстротата на своето поведение и настроение, усмихнати и приветливи. Жълтото е цветът на общуването, емоционалната интелигентност и разума. Цветът символизира още добрина, топлота и зрялост в отношенията с околните. Други, смятат, че жълтото се свързва с ревността, завистта и прелюбодеянието.

Зеленият цвят пък, е цветът на природата въплъщаващ нейната жизненост и енергия. Цветът се свързва с неизчерпаемата сила, изобилие и дълголетие. Различните му нюанси имат и различни значения. Светлозеленото се отличава със състояние на безразличие, а тъмнозеленото –със спокойствие. Зеленото е цветът на мира и късмета.

Виолетовият цвят пък се отнася до хората, които обичат да се вглъбяват в себе си. Символизира разума, съзерцанието, покаянието и изкуплението. Някои твърдят, че виолетовият цвят е любим на меланхолиците. Кафявото пък е цветът на тъгата и смиреността. 

Оранжевият цвят се свързва с непостоянството и колебливостта на хората, които предпочитат този цвят. Оранжевото за някои е символ на изневярата, сладострастието, желанието за промяна. Хората, които имат склонност към този цвят харесват пътуванията, предизвикателствата и динамичния начин на живот.

Хората, които обичат синият цвят се смятат за мечтатели. Цветът е символ на всичко духовно, на истината и вечността. Специалистите твърдят, че го идентифицират с душевна отпуснатост, с кротък, лек и спокоен начин на живот. Има схващания, че синьото се свързва и с верността.

Червеният свят се свързва със страстта, гнева и разрушаващата му сила. Червената гама е любима на хората, които са с голям темперамент, огнени личности, енергични, импулсивни и решителни в действията си. Черният цвят символизира неизвестността, мистерията, скръбтта и тъмнотата в човешката душа. Хората, които предпочитат този цвят често са потайни и отдалечени от останалите, трудно допускат до себе си нови хора и са мнителни.

 Ако обичате да носите кафяво, то вие сте постоянни и упорити в живота си. Съвестни сте във всичко, инати сте, но също давате толкова колкото получавате. Имате тенденция да сте пестеливи и не се променяте с годините.

Сивото е цветът на предпазливостта и компромиса. Почитателите на сивото търсят спокойствие и мир и често работят без да очакват нещо в замяна. Тези хора обичат животът им да преминава без много сътресения, върхове и спадове. По-младите „сиви” гледат отстрани и често пазят истинската си същност само за специални хора.

Черното е символът на гордост и внушителност без показност. Любителите на черното искат да се обгърнат в мистериозност, но всъщност изборът им издава подтиснато желание да бъдат забелязани.

Снимки: tumblr

http://www.meganews.bg

Фън шуй съвети за дома

Жените имат средно 34 чифта бельо, 14 от тях - за специални случаи

Кои са подходящите цветове за вас

5 съвета за вашите секси устни

Какъв тип любовница сте?

МОДЕРНИТЕ ЦВЕТОВЕ ЗА КОСАТА ПРЕЗ 2012

Характерът според цвета на маникюра

Как да изберем подходящ цвят на червилото

Какво казва цветът на косата за здравето ви?

 


Сходни връзки

Любимият ни цвят издава част от характера ни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди