изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:16 EET
Дервишка гъба и кръв от костенурка повишават мъжката полова мощ    
ЛюбопитноПреди повече от 30 години американският биохимик Робърт Фърчгот случайно разработва виаграта, опитвайки се да направи лекарство за исхемична болест на сърцето. Тествайки веществото, разбира, че медикаментът основно подобрява не толкова сърдечната функция, колкото мъжката потентност. И макар че Фърчгот получава Нобелова награда за физиология и медицина, не той е откривателят на афродизиаците.

На каквото прилича, това и лекува“, казват тези, които знаят дервишката гъба, растяща и по нашите ширини. Лaтинското име е Phallus impudicus, което в буквален превод означава „безсрамен фалос“. Тя расте от ранно лято до късна есен и ако случайно попаднете на нея в гората, няма как да я сбъркате. Първо ще усетите натрапчивата
миризма на мърша.

После ще чуете жуженето на рояк мухи, привлечени от „благоуханието“. Накрая ще видите нещо бяло с фалическа форма с бели „яйца“ около себе си. Те представляват началната фаза на растежа на фунгата.

Дервишката гъба расте в симбиоза с корените на трепетлика. От векове се носи митът, че видът играе ролята на натурална виагра, въпреки че изобщо не се нарежда сред ядливите гъби. Гадната миризма обаче не е пречка за привържениците на народната медицина както у нас, така и в някои части на Франция и Германия. През Средновековието от нея са се правели дори любовни еликсири.

Друг български афродизиак е мурсалският чай. Той увеличава не само половата потентност, но и жизнеността на сперматозоидите. Това се дължи на олеиновата киселина в билката, а също на стероидите, селена, цинка и кобалта в нея.

Съществува вярването, че всичко, което природата е създала с фалическа форма, действа като стимулатор за сексуалната активност при мъжете. Наред с набедени плодове и зеленчуци като бананите и аспержите това се отнася и за животински образувания, като например рога на носорога. Стрит на прах, той има широко приложение в традиционната азиатска медицина. Освен че се изписва за облекчаване на грипни симптоми, той се използва и като афродизиак. Наскоро дори двама британци откраднали от музей в Германия рог на експонатен носорог. Идеята им била да го продадат на черния пазар, тъй като за един средно голям рог може да се вземе близо четвърт милион долара.

В Малайзия, Виетнам, Тайланд и Китай си правят супа от лястовичи гнезда. Там птиците ги свиват от водорасли, слепени с птича слюнка.

Този деликатес местните смятат за незаменим източник на мъжка сила, както впрочем мишките и червеите.

Не по-вкусно звучи и пиенето на кръв от студенокръвни. За тайванците не само кръвта, но и яденето на месото на животното е широко разпространен афродизиак. Те дори имат специални ресторанти, в които за аперитив се сервира силна алкохолна напитка със захар, съдържаща кръв от змия или костенурка. Докато стане време за вечеря, готвачът сготвя влечугото и го сервира на клиента. Тази практика обаче крие някои рискове за здравето, тъй като влечугите са гостоприемници за много паразити.

И докато някои се ограничават от деликатеси от гръбначни животни, други нямат нищо против да вкусят и по някое насекомо. Небезизвестната испанска муха представлява всъщност стрити на прах тела на бръмбар. Веществото кантаридин, което животното съдържа в големи количества, повишава либидото и се смята за силен афродизиак от векове. С него обаче трябва да се внимава, тъй като е толкова силно, че ако се допре до кожата, веднага прави мехури.

Маркиз дьо Сад веднъж поднесъл питиета с испанска муха на поканени от него проститутки. В резултат една от тях едва не умряла.

Друг опасен афродизиак е кората на растящото в Камерун дърво йохимбе. Другото му име е „естествената виагра“. Тя се смята за едно от най-ефективните средства за борба с мъжката импотентност. В кората на растението се съдържа алкалоид на име йохимбин, който разширява кръвоносните съдове най-вече в областта на половите органи. Ако се предозира, може да предизвика треперене, треска и стомашни болки.

Пикногенолът, който се извлича от кората на френски морски бор, помага за защита на кръвоносните съдове. Той стимулира и производството на азотен оксид. Съединението е главният виновник за мъжката ерекция.

24chasa.bg

http://kushtovnica.com

Афродизиаците

Най-мощният афродизиак e киселото зеле

Малайзия - страната на кафето-афродизиак

Скаридите правят мъжете секс машини

Паяк трови с виагра

Има ли напитки, които стимулират либидото?

Намериха една от най-редките гъби в света у нас

Ето кой е естественият заместител на виаграта! /+ВИДЕО: Бразилски момичета/

Тиквата е еликсир за сърце и бъбреци

Кренвиршът - враг на секса, говеждите изрезки - не

Секс стимуланти, които ни побъркват

Митове за мъжката сексуалност

Забравете Виаграта! Звуковите вълни са новият „начин“..

Капка мед за страст

 


Сходни връзки

Дервишка гъба и кръв от костенурка повишават мъжката полова мощ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди