изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:48 EEST
С погребален стриптийз изпратиха мъртвец!    
ЛюбопитноВ много източни държави отдаването на почит към мъртъвците със земни дарове, като храна и пари не е необичайна практика. Но в Тайван, някои отвеждат благоговението на предците към по-секси измерения, например танц на пилон и стриптийз в чест на мъртвия.

Според източници, това се изпълнява често на религиозни фестивали в някои райони на Тайван, за да се „укротят блуждаещите духове”. В някои случаи, жени , облечени в мини полички и сутиени се клатят на сцената пред публика от мъже, жени и деца. Но докато това може да изглежда ненормално на някои, то не е никак ново начинание, поне  в Тайван.

През 2011 година, антропологът Марк Московиц е разгледал практиката  документален филм със заглавие „Танц за мъртвите: Погребални стриптизьорки в Тайван”. Ето за какво става въпрос: Стриптизьорките работят на камиони, превърнати в подвижна сцена, така че да могат да танцуват, докато следват процесията. Тези превозни средства са станали по-известни през 1980, когато медиите започват да обръщат голямо внимание на стриптийза по погребенията.

Има остри дебати, дали това да продължи и занапред. В столицата Таипеи, често се чува от хората на средната класа, както и по-богати, че тази практика разваля силно морала. Обратно, работниците виждат в себе си талантливи изпълнители и фенове на практиката, като казват,че така събитията стават по-вълнуващи.

Според Московиц, пълен стриптийз не се допуска, поради закон, който забранява пълната голота от 80-те, но пък всеки, който е бил интервюиран за филма е казал, че е гледал стриптийз до края. Въпреки критиките към обичая, според някои това е традиционна народна култура, която липсва в острото разделение между секса и религията, често наблюдавано в останалите части на света.

Освен това, към шествията се присъединяват други хора, които също изпълняват в чест на боговете и духовете, които да бъдат благословени.  Московиц също признава, че е станал фен на практиката, понеже му харесвала идеята да празнуваш живота на някого и така да се намали чувството на скръб и тъга. http://senzacia.net

Най-скъпите погребения в света

Стриптийзьорки изпращат с незабравимо шоу покойниците

Лунно погребение за 10 000 долара

Погребан по грешка лекар ”възкръсна”

Жена възкръсна преди да я погребат

Уникална археологическа находка в италианския град Мантуа

Мъж съхрани с години замразените си родители в избата на семеен замък

ВСИЧКО НА ТЕМА СТРИПТИЙЗ

 

 


Сходни връзки

С погребален стриптийз изпратиха мъртвец! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди