изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:02 EET
Вкусно съчетание, което пази здравето и красотата ни – мед и канела    
ЗдравеХората от древни времена се доверяват на едно от най-вкусните и най-мощни съчетания за добро здраве. Става въпрос за медът и канелата. Техните свойства са познати още от древността. Няколко състояния можем да избегнем и ние с тези природни съставки, които са може би най-чистите в нашия мръсен свят.

Заболявания на сърцето
За здраво сърце всеки ден закусвайте с филийка с мед и канела. Това намалява нивата на холестерола в организма и ще предотврати сърдечен удар. Сместа от мед и канела ще помогне на дори на хора, които вече са претърпели сърдечен пристъп. Редовната консумация на мед и канела подобрява дишането и укрепва сърдечния мускул.

Холестерол
2 супени лъжици мед и 3 чаени лъжички канела с е смесват с 2 чаши топла вода за намаляване на холестерола в кръвта с 10%. Приемането на тази смес 3 пъти дневно ще нормализира нивата на холестерола.

Косопад
Ако сте изпробвали всичко в борбата с косопада и все пак не ви помага, тогава идва ред на мед с канела. Направете си паста от зехтин, 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка канела. Нанесете преди измиване и оставете да подейства за около 15 мин. след това измийте внимателно с хладка вода. Ще усетите благоприятната промяна само след 5 мин.

Инфекции на кожата
Смес от равни количества мед и канела се прилага върху засегнатите части на кожата. Лекува екземи, гъбички и всякакъв вид кожни инфекции.

Ухапвания от насекоми.
Разредете 1 част мед с 2 части топла вода и добавете 1 чаена лъжичка канела. Втрийте бавно в засегнатия участък на кожата. Болката намалява само за 1-2 мин.

Зъбобол
Смесете 1 чаена лъжичка канела с 5 чаени лъжички мед и положете върху болния зъб. Можете да повтаряте процедурата три пъти на ден.

Слабост
Проучванията показват, че съдържанието на захар в меда е всъщност по-полезна, отколкото вредна. Възрастните хора, които вземат мед и канела в равни пропорции ще подобрят своята концентрация и физическа подвижност. Ежедневният прием на мед и канела, разтворени в чаша вода ще подобрят жизнените функции на тялото. http://bilka.info

Черен пипер за лъскава грива

7 роли за сладоледени чаши

Спасиха от ампутация мъж с 27-дневна ерекция

 


Сходни връзки

Вкусно съчетание, което пази здравето и красотата ни – мед и канела | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди