изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:15 EEST
Русия рязко сменила курса за Сирия в преговорите със Запада    
По светаРусия е обсъждала със западните си партньори оттеглянето на Башар Асад като начин да се разреши кризата в Сирия, но после рязко е сменила позицията си, оставяйки европейските дипломати в недоумение. Това разкри френският външен министър Лоран Фабиус, цитиран от парижкия в. "Фигаро".

В един момент от преговорите руският му колега Сергей Лавров заявил, че Асад никога няма да се оттегли, защото за него това е въпрос на живот и смърт. Този рязък обрат според Фабиус зачеркнал всички набелязани вече договорености от предишните преговори. Френският първи дипломат добавил, че не може да разбере причината за внезапното отстъпление на Москва от позициите си.

Според РИА Новости обаче в публичните си изявление Лавров винаги е подчертавал, че е нереалистично да се иска от Русия да убеди президента на Сирия да се оттегли. Според Лавров Асад "няма да си отиде не защото ние го защитаваме, а защото зад него стои твърде голяма част от населението на Сирия".

Шефът на комисията на ООН, разследваща военните престъпления в Сирия, предупреди, че ислямисти заплашват да радикализират войната в Сирия. Бразилецът Паулу Сержу Пиниейро каза на пресконференция в Ню Йорк, че тези чуждестранни бойци и радикални джихадисти не воюват за демокрация и свобода, а преследват собствените си радикални цели. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Русия рязко сменила курса за Сирия в преговорите със Запада | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди