изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:00 EET
Български учени: Библейски потоп ни връхлита при сблъсък на астероид със Слънцето    
Новини Дали библейският потоп не е резултат от сблъсък на астероид със Слънцето ще нищят родни учени този понеделник в СУ на семинар по темата. Този теоретичен сценарий на нашите физици е залегнал и в основата на филма на National Geographic Channel “Потопът и шотландският Розетски камък” от сериала “Древните досиета Х”.

Ако астероид се удари директно в Слънцето, част от горещата материя от вътрешността му ще излезе на видимата повърхност на светилото и ще предизвика повишаване на неговото светлинно излъчване. Това би предизвикало драстично повишаване на изпарението на водата от океаните, на валежите и на топенето на ледниците на Земята. Обаче покачването на слънчевото излъчване не би предизвикало повишаване на температурата на Земята, поради охлаждането от изпарението (явление, което се използва за охлаждане в хладилниците) и намаляването на прозрачността на атмосферата (заради облаците), настъпващи при такъв процес. Този механизъм е единственият, по който може да настане глобален Потоп на Земята като този описан в Библията, гръцката митология, щумерския епос Гилгамеш и много други древни ръкописи и легенди. Глобални валежи подобни на описаните в историческите източници могат да бъдат предизвикани само от директен сблъсък на много голям астероид със Слънцето.

Този теоретичен сценарий на нашите физици е залегнал в основата на филма на National Geographic Channel “Потопът и шотландският Розетски камък” от сериала “Древните досиета Х”. Първата му част е заснета в България и е фокусирана върху потопа в Черно море, потенциалната му връзка с библейският Потоп и възможния механизъм, по който може да стане такава глобална природна катастрофа.

Невероятни дъждове в миналото, подобни на описаните в Библията, са установени и публикувани за пръв път от екип от Физическия факултет на Софийския Университет.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Български учени: Библейски потоп ни връхлита при сблъсък на астероид със Слънцето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди