изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:47 EEST
КАТО НЯМА ХЛЯБ - БЕДНИТЕ ДА ЯДАТ БОБ С ЧЕРВЕИ    
НовиниТонове негодна храна са засечени в складовете на Българският червен кръст (БЧК), научи bTV. От Агенцията по храните уточниха, че става въпрос за близо 50 тона развален зрял фасула, пълен с паразити и червеи. Пакетите са доставени по линия на програмата "Благотворителност" към ЕС.

Те са били намерени в складовете на БЧК в Плевен и Добрич. Храната е била в срок на годност до 2014 година, но е била пълна с червеи. При лабораторни тестове е доказано, че тя не става за консумация. Разваленият боб е доставен от страна член на ЕС, но е била пакетиран от българска фирма - доставчик, избрана при обществена поръчка от Държавен фонд "Земеделие".
Недопустимо е толкова голямо количество. В момента проверяваме и другите складове на БЧК за развалени храни, коментира пред bTV директорът на Агенцията по безопасност на храните д-р Йордан Войнов.

От БЧК са изненадани от откритите количества негодни храни. Обясниха, че отговорност трябва да бъде потърсена от фирмите доставчици на хранителните продукти. От там уточниха още, че вторият транш на програмата се бави заради липса на всички количества пакети, които трябва да стигнат до хората в нужда.

БЧК раздава помощи, купени с пари от ЕС, за пета поредна година. За миналата година бяха отпуснати над 20 милиона лева, а тази година сумата е двойно по-голяма. По-голям е и броят на нуждаещите се.

http://btvnews.bg/

http://ndtnews.hopto.org



 


Сходни връзки

КАТО НЯМА ХЛЯБ - БЕДНИТЕ ДА ЯДАТ БОБ С ЧЕРВЕИ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КАТО НЯМА ХЛЯБ - БЕДНИТЕ ДА ЯДАТ БОБ С ЧЕРВЕИ
Автор: Anonymous да 2012-10-30 @ 13:46 EET
Хайде сега кажете от коя страна идва тази храна и при какви условия е била съхранявана и защо ако е била негодна е била пакетирана в България?Но нали въпросната фирма доставчик и пакетиращата фирма трябва да вземат държавните пари?
КАТО НЯМА ХЛЯБ - БЕДНИТЕ ДА ЯДАТ БОБ С ЧЕРВЕИ
Автор: Anonymous да 2012-10-30 @ 19:54 EET
Преди години получавахме негодни  с изтекъл срок лекарства. Някои от блистерите  бяха с по няколко хапчета  и кметът -крадец Йосиф Маринов търсеше да препише това като престъпление извършено от  лекарите от  болницата. Да видим кой сега ще е виновен?
КАТО НЯМА ХЛЯБ - БЕДНИТЕ ДА ЯДАТ БОБ С ЧЕРВЕИ
Автор: Anonymous да 2012-10-30 @ 21:13 EET

С тези си интриги Йоско и Златко дори умориха един великолепен, международно признат специалист - доцент Мънгов! С помощта на една налудничева сестра - доносник, която трябваше да бъде осъдена и хвърлена в затвора.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди