изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:01 EEST
Посланик Алън: Трябва сериозно разследване по скандала с Марковска    
Новини Трябва сериозно разследване по скандала с избраната за конституционен съдия Венета Марковска, коментира днес посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън. Новоизбраните и новоназначените конституционни съдии ще положат клетва на 15 ноември, четвъртък. В понеделник Венета Марковска заяви, че все още не е решила дали ще се оттегли.


Не искам да коментирам, нито зная дали е виновна, или не, каза посланик Алън.

По думите му, никой не знае фактите затова именно трябва да има разследване. Това е много важен пост, най-висшият съд в България и хората трябва да имат доверие в институциите, добави посланикът.

Според него щом има обвинение, трябва да има и сериозно разследване. Това е важно и за самия кандидат, посочи Джонатан Алън. Венета Марковска трябва да има възможност да обясни какво точно се е случило, допълни той.

Джонатан Алън каза още, че проблеми в съдебната система у нас все още има, но вече се върви по правилния път и има напредък. Трябва да се увеличи скоростта, с която се върви по пътя на този напредък, добави Алън.

В България вече има икономическа стабилност и мисля, че тук има големи възможности за британските фирми, каза още той.

Според посланика на Великобритания у нас има растеж и особено заради съседа ни Турция. Там възможностите са много добри и фирмите могат да дойдат и у нас, тъй като сме близо. Това е важно и за град като Пловдив, който е близо до границата, каза Алън.

Той отбеляза, че е много щастлив да бъде в България със семейството си последните 10 месеца и изрази надежда, че докато трае мандата му ще види още по-голям икономически напредък и по-добри условия за хората в страната.

Джонатан Алън присъства на годишната британска възпоменателна церемония на гробищното поле на загиналите в Пловдив през Първата световна война войници на Короната. На церемонията присъстваха още британски свещеник, кметът на Пловдив Иван Тотев, представители на Министерство на отбраната, на местната власт, директорът на Областната дирекция на МВР и британски граждани.

За 2 минути цяла Великобритания спира работа, спира всеки шум в Деня за почитане паметта на жертите във войните.

http://www.vesti.bg

Скандалът "Марковска" - онагледяване на лъжите

 


Сходни връзки

Посланик Алън: Трябва сериозно разследване по скандала с Марковска | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди