изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:46 EET
Нови осем заразени със СПИН в ромско гето    
ЗдравеОще осем възрастни, носители на вируса на ХИВ, са били установени при проверки в гетото в столичния квартал \"Орландовци\", съобщи директорът на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов, цитиран от Нова телевизия. Най-вероятно те са си предавали заразата чрез инжекции и полови контакти без предпазни средства.

\"От тези 8 възрастни един е в чужбина, а друг е напуснал столицата. Сред тях има две жени, които са родили, но децата им са отнети. Те са здрави, изследвани са и са оставени в домове за осиновяване. Останалите посещават редовно центъра за СПИН и се поддържат, уточни директорът на Агенцията за закрила на детето.

По думите на Каменов през лятото в гетото е починало едно пълнолетно серопозитивно момиче. Първоначално бе съобщено, че това момиче е от дома \"Асен Златаров\" в столичния ж.к \"Надежда\", където също бяха регистрирани като ХИВ-позитивни деца, чиито родителите живеят в орландовското гето.

В края на юни общински съветници от БСП изнесоха публично данни за скандални нарушения в дома, а дни по-късно от Инфекциозна болница съобщиха, че при тях са настанени 2 момичета и 2 момчета на възраст от 12 до 17 години от дома \"Асен Златаров\", които са ХИВ-позитивни. Установено бе, че и четирите деца са интравенозни наркомани. От болницата допълниха, че някои от тях проституират.

Ръководителят на Програма за борба със СПИН и туберкулоза д-р Тонка Върлева пък съобщи тогава, че пет деца са новорегистрирани като серопозитивни през последните месеци, като петото се издирва, но то не е от дома за деца „Асен Златаров\".  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Нови осем заразени със СПИН в ромско гето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.38 секунди