изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:42 EET
Учени: Генът “Период 1” вещае в колко часа ще умре човек    
ЛюбопитноАмерикански учени са открили ген, по който може да се предвиди в колко часа ще настъпи смъртта на човек, съобщи Daily Mail.


Американците са направили откритието случайно по време на изследвания за развитието на болестите Алцхаймер и Паркинсон, при които са следили съня на 1200 здрави 65-годишни участника. Така открили молекула в близост до ген, наречен „Период 1".

CLUBERR - ТИ ВЕЧЕ СИ ТАМ



„Вътрешният ни "биологичен часовник" регулира много аспекти на човешките биология и поведение. То е и фактор в определянето кога настъпват инфаркти и инсулти. Значи наистина има ген, който може да определи в колко часа ще си отидем от този свят. За щастие датата няма как да бъде предвидена", казва един от изследователите.

Изследователите се надяват разкритията им да помогнат за определянето на специфичен час за вземане на лекарства, използвани след удар или инфаркт. Друго нещо, което може да бъде определено е в колко часа пациентите в болниците имат нужда от най-много грижи.
http://www.blitz.bg
ВЛЕЗТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК-ГРУПА "ДОБРУДЖАНЦИ"
 


Сходни връзки

Учени: Генът “Период 1” вещае в колко часа ще умре човек | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди