изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:50 EEST
Скандалният Жабовски чака анатема заради картини с митрополит Николай и премиера на женски задник    
Култура Голям скандал се очаква да се вдигне в арт средите, след като художникът Аркадиуш Жабовски представи в Дружеството на художниците голямото си платно „Съвременна България”. С тази картина той смята да участва в голямата пролетна изложба на всички майстори на четката от Южна България. Опасява се, обаче, че и този път творбата му ще бъде обявена за кощунствена и изхвърлена.

Пловдивчанинът е нарисувал голо женско тяло, което олицетворява изстрадалата ни Родина, пише “Пловдив медиа”.

На задния фон той е издигнал “Стената на плача”, пред която ридае нашенецът. В нея са вписани символите на всички корпорации и конспирации, които унищожават страната ни: ГМО, АСТА, „Монсанто”. На плочките се валя вибратор, пръскащ сперма. „Тя е хвърлена на земята, без да служи за репродуциране. У нас спермата отива или за изхвърляне, или за гълтане. Този обърнат вибратор символизира унищожаването на мъжа като източник на разплод”, обяснява авторът.

Семето в платното е истинско, произведено от самия автор. Жабовски обяснява, че имал сред боите си специална смес от восък и сперма, с която подписва платната си, така и след три века никой няма да може да го имитира, защото ДНК-анализът веднага ще разкрие ментетата.

Голата България е овързана с верига, символизираща 500 години турско робство и още 130 години незнайно какво иго. Патриотарите ще изригнат от възмущение, когато разберат, че пан Жабовски е “разпокъсал” и българския трибагреник. Бялото се е превърнало в яка на монахиня – единственото “облекло” на голата България. “Зеления цвят в знамето ни е символ на надеждата, но тук не е така”, обяснява авангардистът. “В случая зеления плат прикрива срамните части на България. А червеното е по краката й”.

Върху задните части на България личи татуировка, която на пръв поглед напомня образа на премиера. „Всеки може да си я оприличава на когото си иска. В ляво от фигурата съм изрисувал врата с дръжка, наподобяваща обърнат кръст. Никой от нас вече не знае накъде ни водят православната и католическата църква, дали към Господ или някъде на другаде”, възмущава се художникът.

Обърнатият кръст обикновено символизира Сатаната. Върху него се чете името на пловдивския владика Николай, редом до това на папата. Духовенството със сигурност за пореден път ще анатемоса скандалния пловдивски модернист.

Кръст виси наобратно над очертаната с начупени керемиди територия на България, а под него стои икона на апокалипсиса. Пловдивският митрополит Николай е изрисуван като Темида и държи в ръка везна, но в едното блюдо има църковен храм, а в другото – танк. Жезълът му е декориран с четирите кръга на “Ауди” – намек за луксозния автопарк на владиката.

Гола жена позира предизвикателно, а до нея стои надпис “Quo vadis, papa Nikolal”. Това са само част от провокациите в изложбата “Хаос” на скандалния пловдивски художник Аркадиуш Жабовски, пише “Преса”.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Скандалният Жабовски чака анатема заради картини с митрополит Николай и премиера на женски задник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди