изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:20 EET
Какво не знаят мъжете за женската сексуалност    
Любопитно Изучаването на женската сексуалност е нещо сравнително ново. Ето някои от последните проучвания, които може да изненадат някои мъже, публикувани в сайта www.askmen.com.

Жените се възбуждат и от други жени

Жените са склонни да се възбуждат от различни видове еротика, включително сцени с мъже, мъже и жени и даже само жени, което е признак за бисексуален модел на възбуда. Това не означава, че всички жени се държат бисексуално, нито пък може да очаквате съпругата ви да доведе у дома сладка колежка, за да си направите тройка. Това означава само, че много от жените могат да се възбудят от мисли или образи и на двата пола. По това те се различават от повечето хетеросексуални мъже, които се възбуждат само от хетеросексуална еротика, както и от гейовете, които най-често се възбуждат от хомосексуални сцени.

Жените, които считат себе си за сексапилни стигат по-лесно до оргазъм

Изгледът на тялото е свързан със сексуалността при жените. Тези, които имат по-положително отношение към собствените си гениталии намират по-лесно пътя до оргазма и са по-склонни към здравословно сексуално поведение, включително да си правят редовно гинекологични прегледи.

Жените биха предпочели да бъдат мамени физически

Жените се страхуват от емоционална изневяра от страна на партньорите си повече отколкото от физическата изневяра, а при мъжете е обратното. Това означава, че дългите, платонични обеди биха могли да влудят дамите повече, отколкото, ако знаят, че партньорът им е правил еднократен секс с друга. Що се отнася до собственото им поведение, жените чувстват по-малко вина, ако имат сексуална афера, отколкото мъжете и се чувстват много по-виновни, ако имат емоционална афера.

Гениталите на жената може да се овлажнят, но същевременно тя да не е умствено възбудена

Мозъкът на жените може да отделя психичната възбуда от гениталната. Двете функционират поотделно. Дори ако не е умствено стимулирана, тялото на жената може да прояви физиологична реакция за секс. (По този начин се е получило объркването при няколко жертви на изнасилвания, които са имали спонтанен оргазъм по време на травматичното преживяване.) По същия начин проститутките могат да работят без действително да бъдат възбудени от клиентите си. И обратно – понякога жените може да са психически възбудени и същевременно да имат проблем с овлажняването и възбудата на гениталите.

Жените се чувстват обвързани след секс

Жените като цяло са по-малко склонни да имат само физическа връзка, тъй като телата им отделят окситоцин по време на оргазъм. Окситоцинът е женският хормон, който се секретира от хипофизата и повишава чувството за свързаност между двама души – същият, който се отделя и по време на кърмене. Поради тази причина, жените понякога развиват чувства чрез секса, дори когато не искат това да се случи.

Автор: klassa.bg

http://kushtovnica.com

ОЩЕ НА ТЕМА СЕКСУАЛНОСТ

ЕЛАТЕ В ГРУПАТА ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени - пари - властl

 


Сходни връзки

Какво не знаят мъжете за женската сексуалност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди