изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:48 EEST
Меглена Кунева призова за бойкот на референдума    
Политика \"България на гражданите\" призовава за бойкот на референдума за ядрената енергетика. Това заяви на пресконференция лидерът на движението Меглена Кунева. Формацията е направила допитване на сайта си с няколко въпроса, свързани с референдума. Включили са се 6281 души, от които почти 70 процента смятат, че той е фалшив, заяви Ива Йорданова от \"България на гражданите\".

Повечето от участниците в анкетата посочват, че приоритет в енергетиката трябва да е енергийната ефективност, а 33 процента са отговорили, че ако България има 10 милиарда лева свободни пари трябва да ги инвестира в образование и наука.

По думите на Кунева националното допитване за ядрената енергетика е безсмислено, поради което партията го бойкотира. Не искаме първият референдум в демократичната ни история да е с етикет \"фалшив\", коментира тя.

Референдум се провежда, когато има разделение на позиции и мнения, а в случая разделението не е в обществото, а в главите на управляващите, които не искат да носят отговорност, посочи Кунева, която вижда договорка между БСП и ГЕРБ.

Отказваме да участваме в този фалш, в тази безсмислена дискусия, чиято цел е да отвлече вниманието от фалитите на фирми, от безработицата, от това, че беше прерязана лентичката на най-големия град - града на безработните, декларира тя.

Според Даниел Вълчев референдумът е ненужен и нечестен и в него реално се съдържат два въпроса. Имам познати, които смятат, че трябва да се развива ядрената енергетика, но без да се изгражда ядрена централа, даде пример той. Според него по същество допитването е покана за българите да подпишат един празен лист.

 


Сходни връзки

Меглена Кунева призова за бойкот на референдума | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди