изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:09 EET
Топ 10 на търсачката Yahoo! за 2012    
По светаПрезидентските избори в САЩ са най-търсеното събитие, а Ким Кардашиян - най-търсената знаменитост в Yahoo! - в година, наситена от новинарски истории, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В Топ 10 на популярната търсачка терминът \"избори\" е на първо място, а \"политически гласувания\" - на осмо. \"Изборите за президент на САЩ преобладават в онлайн търсенията. Това е изумително, имайки предвид изобилното присъствие на темата в новините, които я правят достъпна за потребителите. Макар и презадоволени откъм новинарска информация, хората все пак най-често са изписвали думата \"избори\" в Yahoo\" през изминалата година, казва анализаторът Вира Чан.

Чан припомня, че само две други новинарски истории са оглавявали класацията на Yahoo през изминалото десетилетие - смъртта на Майкъл Джексън през 2009 г. и петролният разлив в Мексиканския залив през 2010 г.

На второ място в търсенията на Yahoo е излизането на пазара на iPhone 5 на Apple. Най-търсената знаменитост е Ким Кардашиян, която в общата класация заема трето място. Интересът към Кардашиян се е запазил благодарение на сагата около развода й с Крис Хъмфрис, звездната й връзка с рапъра Кание Уест и телевизионните риалити шоута с нейно участие.

В търсенията на Yahoo през 2012 г. се наблюдава доминация на дамските истории. Освен за Ким Кардашиян, потребителите са черпили най-често информация от популярната търсачка за модела Кейт Ъптън (№4), кралската булка Кейт Мидълтън (№5), покойната певица Уитни Хюстън (№6), скандалната звезда Линдзи Лоън (№9) и поп звездата и съдия в шоуто \"Американски идол\" Дженифър Лопес (№10).

Херцогинята на Кембридж, следена с огромен интерес през първата й година като съпруга на принц Уилям, е и централната фигура на най-търсения скандал в Yahoo, предизвикан от публикуваните във френско списание нейни топлес снимки.

\"Олимпиада\" е на седмо място в класацията на популярната търсачка, тъй като много потребители са прибягнали до мрежата, за да проследят спортното събитие на годината - летните олимпийски игри в Лондон.

В отделен списък на най-търсени \"мании\" доминират явления от поп културата - филмът \"Игрите на глада\", риалити звездата Хъни Бу Бу, еротичният бестселър \"Петдесет нюанса сиво\", британската момчешка група \"Уан дайрекшън\", хитът \"Call Me Maybe\" на Карли Рей Джепсън и завладяващият \"Gangnam Style\" на южнокорейския рапърът PSY.

Yahoo съставя годишната си класация въз основа на отчетената посетителска активност в мрежата и милиардите потребителски търсения.
http://it.dir.bg
 


Сходни връзки

Топ 10 на търсачката Yahoo! за 2012 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди