изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:14 EEST
Краят на света на 21 декември: трениране на апокалипсиса ли?    
По света
До входа на един многоетажен блок в Москва се появи съобщението: „Във връзка с настъпващия край на света, молим да си изплатите дълговете до 21.12.2012”. Примерно по същия начин, със сдържан смях, повечето руснаци възприемат шумотевицата около апокалипсиса, уж предречен от календара на маите за 21 декември тази година. Шегата си е шега, но хората все пак купуват кибрит, сол и предмети от първа необходимост, макар че след края на света просто няма да има кой да соли храната.

 За отбелязване е, че американците надминаха руснаците в подготовката си за 21 декември. Те масово купуват оръжия и боеприпаси, като се готвят за така наречения зомби-апокалипсис: благодарности на Холивуд за филмите за „живите мъртъвци”, които в големи количества ще се появят на Земята (защото „в ада вече няма място”), и изяждат мирни граждани. Междувременно, свещениците съветват да се изучава Свещеното Писание, което е единственият пътеводител на спасението.

Учените също не изостават да съветват населението. А директорът на руския Център за изучаване на историята и културата на маите Галина Ершова сочи, че в календара на маите няма никакви текстове: той представлява една каменна плоча с изсечени на нея календарни дати, свързани, по всяка вероятност, с движението на Луната. Но там няма нито едно „предсказание” за края на света.

Спасителите подхождат към проблема доста практично. Министърът по извънредните ситуации на Русия Владимир Пучков в интервю за вестник „Российская газета” заяви следното: „Известно е, че глобални катастрофи стават на Земята веднъж на примерно 10-15 милиона години. В близко време може да се очаква заплаха от природен характер, но тя няма да има глобален характер”.

Директорът на националния Хидрометеоцентър Роман Вилфанд иронично отбелязва, че в някои руски региони краят на света вече е настъпил. Например, в градовете Мурманск и Норилск светлинният ден вече е равен на нула часове, нула минути. Този „край на света” свършва сравнително бързо, например, в Норилск светлината ще се появи на 11 януари.
Ние живеем, без да знаем, какво ни очаква следващите пет минути (да не говорим за няколко дни, а още повече – години и десетилетия). Значи ли това, че към апокалипсиса (към смъртта, просто казано) следва да бъдем готови винаги? Християните (а също мюсюлманите, будистите и други) отговарят положително на този въпрос. Защо ли да не се съгласим с тях, ако все пак в душата си разбираме, че нашето тукашно съществуване не е вечно.  http://bulgarian.ruvr.ru

 


Сходни връзки

Краят на света на 21 декември: трениране на апокалипсиса ли? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди