изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:02 EEST
Неуспял кандидат за Белия дом става държавен секретар    
По света Сенатор Джон Кери ще е новият държавен секретар на САЩ, съобщават БиБиСи и СиЕнЕн, като се позовават на свои източници. От Белия дом все още не са обявили официално, че президентът Барак Обама е избрал Кери за приемник на Хилари Клинтън.

Според информацията,представител от Демократическата партия вече е разговарял с Кери по въпроса. Джон Кери беше сред основните претенденти за поста на първи дипломат на Щатите и след първатна победа на Обама на президентските избори преди четири години.

В момента, загубилият президентската надпревара през 2004 г. демократ е председател на влиятелната сенатска комисия по външна политика. Шансовете му за поста се увеличиха, след като в четвъртък фаворита на Обама – американския посланик в ООН Сюзън Райс обяви, че се отказва от надпреварата за поста.

Райс беше подложена на унищожителна критика за коментарите си във връзка с атентата срещу американската мисия в Либия на 11 септември 2012. Заради тях някои влиятелни републиканци заплашиха да блокират избора й за държавен секретар, ако бъде предложена. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Неуспял кандидат за Белия дом става държавен секретар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди