изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:14 EEST
Защо светът не свърши на 21.12.2012 г.: Учени разкриват кое е объркало древните маи    
Коментари Предсказанията за края на света на 21 декември 2012г. според календара на древните маи са били напълно основателни, защото били свързани с точни предвиждания за събитията в съвременна България около тази дата, разкриха учени.

Учените обаче имат няколко теории за това кои точно събития с епохално значение в България от 2012 г. са подвели древните астролози на маите да решат, че края на календара им трябва да е на 21 декември – факт, който вся ужас у международната общественост, не толкова у българската, която вече е преживявала свършеци на света няколко пъти.

Според една от теориите маите решили, че светът би трябвало да свърши още през декември 2012, за да се предотврати потенциален изборен апокалипсис в България през 2013 г. Следвайки тази логика редица учени смятат още, че чрез свършека на света маите са искали да освободят българските власти от необходимостта да усвояват еврофондове, да завършат „Дунав мост 2\\", а премиерът Бойко Борисов – от тежкото рязане на ленти при откриването на магистрални отсечки, спортни зали и други обекти, съизмерими по значение с пирамидите в Централна Америка.

Според друга от версиите на учените маите са решили, че светът трябва да свърши, тьй като дълбоко реформираната и ефективна българска Държава нямало да може да понесе още един нечестно негативен мониторингов доклад на Европейската комисия.

Друга група учени обаче смятат, че древните астролози от Централна Америка още преди хиляди години предвили шокиращия казус „Марковска\\" в българската съдебна система, а за капак денят 21 декември бил избран за край на света, за да се предотврати и избора на нов главен прокурор с оглед нереализацията на популярната древномайска поговорка „Нов главен прокурор, стар късмет\\".

Една по-малка група учени пък смятат, че оставането в сила на забраната за тютюнопушене на закрити обществени места в България е била причина да се предвиди край на света поне за някои.

Най-вероятно от всички (псевдо)научни версии за предвиждането на края на света на 21 декември 2012 г. обаче е тази, която гласи, че древните маи били от македонски произход (неоспоримото доказтелство за това е, че и Маи, и Македонци започват с буквата „М\\") и не могли да понесат, че властите на България се обявиха против определянето на дата за начало на преговори на Македония за членство в Европейския съюз.

Независимо от версиите на учените, обаче читатели на Novinite.bg ни писаха, че край на света ще има, и че той просто е отложен по молба на група български граждани, които се били заредили толкова обилно с хапване и пийване за празниците, че изпратили молба за отлагане на свършека на света до НАТО, Европейската комисия, Газпром, ОССЕ и младия севернокорейски диктатор Ким Чен-ун.

И понеже, след като светът не свърши на 21 декември 2012 г., а с идващите празници всяка година се ражда един нов свят – или поне една нова година –

Екипът на Novinite.bg и Novinite.com (Sofia News Agency) Ви желае весели коледни и новогодишни празници!

От сърце Ви пожелаваме ново и по-добро начало, здраве, щастие и все повече добри новини, като тази за \\"несвършека\\" на света!

 


Сходни връзки

Защо светът не свърши на 21.12.2012 г.: Учени разкриват кое е объркало древните маи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди