изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:29 EEST
Най-известните златни монети    
Любопитно Във всеки филм за пирати златните монети играят ключова роля. Но те не са просто за колекционерите. Страхът от инфлация прави златото привлекателно за инвеститорите. Така човек би осигурил запазване на стойността на парите си.

1. Този екземпляр показва, че златните монети не са украсявани единствено с лицата на починали хора. Австралийската серия Lunar 1 е много популярна сред колекционерите. Тя е издавана от 1996 до 2007 г. и е била със знаците от китайския зодиак – в случая заекът.

2. През 2006 г. австралийският секач на монети Perth Mint създава паметник на това куче, което също принадлежи към китайския зодиак във формата на златна монета. На гърба на монетите от тази серия пък е изобразен ликът на кралица Елизабет II.

3. Австралийските златни монети от Perth Mint са особено детайлни и подробни, като този китайски зодиакален знак (петел), например. Той е създаден през 2005 г.

4. Дори китайското национално животно – пандата бива почитано, като го изобразяват на златни монети. Тази монета се създава от 1982 г., с ежегодно променящ се мотив на пандата на лицевата част на монетата.

5. Монетата Krugerrand от Южна Африка вероятно е най-известната златна монета в света. За теглото от една унция инвеститорите плащат скромното увеличение от едва два процента от стойността на златото.

6. Канадската златна монета Maple Leaf (на български "кленов лист") е втората по популярност фабрична монета в света. С нея се почита националният символ.

7. Американската монета с известния American Eagle се произвежда в непроменен дизайн от 1986 г. Номиналната стойност на монетата е 20 долара, но пазарната цена е многократно по-висока.

8. Така наречената монета Wiener Philharmoniker (Виенска филхармония) от Австрия е произведена за пръв път през 1989 г. Тя е най-популярната фабрична златна европейска монета и бива наричана "Krugerrand на Стария свят".

9. При инвеститорите, които търсят защита от инфлацията, златните монети са много популярни. Най-търсени са монетите с тежест на златото от 31.103477 грама. Предимството им е, че така инвеститорите могат да купуват злато дори за относително малка сума.


http://profit.bg
 


Сходни връзки

Най-известните златни монети | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди