изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:58 EET
5 брачни правила, които заздравяват връзката    
Любопитно Всяка семейна двойка знае много добре, че за да издържи бракът, трябва партньорите да са верни един на друг, да се подкрепят и по възможност да избягват кавгите и конфликтите. Връзката между двама души е сложна комбинация от любов, страст, доверие, интимност и не на последно място приятелство. За да задържите пламъка силен в брака е необходимо да вложите старание и да се придържате към няколко конкретни правила. Те могат да са основните стълбове във вашата връзка, на която се крепи бракът.

Бъдете номер 1 един за друг

Не позволявайте помежду ви да застава никой – роднини, приятели, колеги. Ако оставите някой друг да се намеси във връзката ви с любимия човек, няма как доверието и интимността да се задържат задълго.

Не командвайте партньора

Повечето жени неофициално са приети за лидерите в брака. Те определят посоката на семейството, разпределят бюджета и взимат главните решения във връзката. Нерядко обаче, точно това диктаторско поведение вбесява мъжете и ги отдалечава от половинките им. Ситуация, която никой не би искал да се задълбочи, защото резултатът е ясен – развод!

Не ползвайте минали грешки като аргументи в спор

„Помниш ли, когато преди?...“, любимата женска реплика, с която се натяква минала издънка на мъжа. Да, но това е било преди, сега нещата са различни. Никога не злоупотребявайте с доверието на партньора си, особено, ако ви е признал за свое прегрешение и вие сте му простили. Или поне така сте казали. Но след време, в нов спор, нов скандал, вие намесвате старата болезнена тема. При това положение няма как връзката ви да е здрава.

Не изричайте думата „развод“

Много често под влияние на силни емоции, когато се карате с партньора, сте склонни да изречете страшни и жестоки неща. Но помнете, че споменаването на опцията „развод“ дори и само веднъж, завинаги се запечатва в съзнанието на партньора и оттам насетне той ще живее с разбирането, че вие предавате връзката при първото препъникамъче. За развод може да говорите, само когато нещата са безвъзвратно загубени, отношенията помежду ви нетърпими, а любовта... нея отдавна я няма. Но, ако искате само да сплашите партньора си, не говорете за развод. Никога.

Внимавайте с коментарите за роднини и приятели

Една от най-опасните територии, която може да се окачестви като минно поле, е темата за неговото семейство или пък любима мъжка компания. Когато сте в състояние на афект, карате се бурно, решавате да прескочите тази граница и да обвините майка му или приятелите за вашите лични взаимоотношения, внимавайте. Във всеки един момент вашите обвинения могат да се върнат към вас със силата на бумеранг. И оттам нещата бързо излизат от контрола и на двама ви, скандалът ще е неизбежен. http://www.az-jenata.com

10 съвета за стабилна връзка

Митове за връзката между зряла жена и по-млад мъж

3 сигурни знака, че е време за раздяла

Как да лъжем изкусно

 


Сходни връзки

5 брачни правила, които заздравяват връзката | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди