изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:45 EET
Защо мъжете не ни чуват?    
Любопитно Нека си признаем – ние очакваме мъжът ни да ни слуша така, както приятелката ни. Откажете се! Няма как да се получи. И не защото той не иска, а защото мъжката му природа откликва на „дразнители“, които жената не е „програмирана“ да му осигури. Непреднамереното неразбирателство може донякъде да бъде обяснено с различните правила за водене на разговор по които „играят“ противоположните полове.

Неслучайно се казва, че мъжете и жените идват от различни планети. Вие може да сте имали връзки, даващи ви основание да вярвате, че той идва дори от друга галактика и да водите нормален и цивилизован разговор с него е извън ограничените ви човешки възможности. Разбира се, че трудно бихте се научили да четете мислите му, но да разбирате намеренията и предугаждате желанията му е може би само въпрос на малко старание и искрена обич.

Кои са причините казаното от нас да „влиза през едното ухо и да излиза през другото“?

На всяка цена искате неговото одобрение и съгласие

Обикновено в началото на връзките е точно така. Но после идва момента, в който той подкрепя мнението на опонента ви в даден спор. Ако мъжът мисли, че просто трябва да се съгласява с казаното от вас, той няма да има никакъв интерес да ви слуша. Не се сърдете, че мнението му е обратно на вашето. Намерете подходящо време и го уверете, че наистина имате желание да го изслушате без да сте критична. Просто подчертайте, че за вас е важно да чувствате подкрепата му когато сте в спор с външен човек.

Вглеждате се прекалено много в детайлите

Жените много често имат чувството, че трябва да разкажат какво им се е случило до най-малката подробност като смятат, че така създават атмосфера на интимност и помагат на мъжа си да ги разбере по-добре. А каква е истината? Той няма нужда от петминутно въведение в историята. Повечето мъже се интересуват от същината на въпроса, а не от детайлите. Това не означава, че нехае за вашите чувства и проблеми. Той иска да ви помогне, но просто няма търпение да изслуша обстоятелствените ви обяснения. Опитайте се да промените стила си на разговор, съкратете времето за представяне на проблема, замълчете и му дайте минутка да помисли и изложи своето становище. В началото няма да ви е лесно – иска се дисциплина, но си струва усилието.

Не спирате да се опитвате да го впечатлите

Не забравяйте, че той е с вас и заради това – възхищава ви се. Мъжете се опитват през голяма част от живота си да се докажат пред другите мъже и да спечелят позиции и уважение. Не го принуждавайте да се състезава и с вас, като му натяквате непрестанно постиженията си. Бъдете силна и по мъжки решителна в офиса, а в къщи – романтична, женствена и уязвима.

Той е зает с нещо друго в момента

Мъжът ви е погълнат от компютърна игра или интересен футболен мач, а вие искате отговор на въпроса си или съвет веднага. В повечето случаи няма да го получите. Като начало уверете се, че той ви слуша и тогава говорете. Имайте предвид, че за разлика от жените, мъжете много трудно (или никак) не умеят да раздвояват вниманието си. Преценете дали не можете да отложите разговора за по-подходящ момент. Попитайте го дали може да ви обърне внимание в момента и ако откаже, не го приемайте твърде лично. Просто изчакайте търпеливо и повдигнете отново въпроса.

Забравяте да си поемете дъх, докато говорите

Често имате толкова много да му разкажете, че забравяте да дадете думата на партньора си. Тъкмо той си е помислил, че свършвате пледоарията си и вие продължавате със следващата „важна“ случка. Голяма част от мъжете в такива случаи просто „изключват“ и не слушат повече. Във ваша полза е да натиснете стоп-бутона и да го включите в разговора – все пак не представяте моноспектакъл.

http://www.az-jenata.com

 


Сходни връзки

Защо мъжете не ни чуват? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди