изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:49 EEST
Императорът на иманярите в Хисар арестуван с безценни монети    
Ред и сигурностАрестуван е крупният хисарски иманяр Нено Костов. Както БЛИЦ първи съобщи Костов е закопчан след съвместна акция на акция на полицията от Пловдив и Бургас. Имератора на древния град, както го наричат близки и приятели е в ареста за 72 часа. Нено и още един мъж са задържани в Пловдив при сделка с антични монети.

Намерени са шест антични монети с голяма културно-историческа стойност. Сделката е станала на 8 януари. Тогава на паркинг на бул.”6-ти септември” са били заловени Императора - на 42 години и Атанас Т. на 35 години от Карнобат.

Шестте монети от бял метал са били намерени по време на извършения на място оглед и при обиска на двамата мъже. Обградени са в момента, в който е станало предаването на стоката. След като видял полицаите, Костов , който в случая е купувач, е изхвърлил съкровището през прозореца на мерцедеса и се опитал да избяга с колата. Наложило се полицията да отбие движението , за да не минават автомобилите през културните паметници.

При последвалото претърсване от дома на Атанас в Карнобат са били иззети други 10 антични монети и метал-детектор. Двамата мъже, които са известни на полицията, са задържани в ареста за 72 часа. Работата по случая продължава група при сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пловдив под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Нено Костов е изместен в курорта с иманярските си открития. Той има стабилен бизнес. Репортер на Блиц посети хранителния магазин, в който работи майка му. Привидно жената демонстрира спокойствие и каза, че няма такова нещо.

Кристина ИВАНОВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Императорът на иманярите в Хисар арестуван с безценни монети | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди