изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:02 EET
6 глупави лъжи, които жените казват на гинеколога си    
Любопитно 6 глупави лъжи, които жените казват на гинеколога си

1. „Сексуалният ми живот е страхотен“.

Не се чувствай неудобно да си признаеш истината независимо дали се чувстваш протрита, изпитваш остра болка, когато гаджето ти прониква по-дълбоко или си пипнала инфекция след секс. Много проблеми от този сорт всъщност имат чисто физическа причина и затова докторът е човекът, който ще ти помогне.

Например протриването може да е в резултат на липса на овлажняване, понеже противозачатъчните са объркали хормоните ти. Лекарят ще смени хапчетата с други, които няма да имат такъв страничен ефект.

Болката при проникване може да се дължи на киста на яйчника или на друга пространство заемаща формация в малкия таз, сходни образувания, които са напълно лечими. Има начини да избегнеш гъбичната инфекция след секс, така че кажи си всичко: парене, чувствителност, кървене и, разбира се, всякакъв вид болка.

2. „Да, винаги използвам презерватив“.

Скъсал се е, гаджето ти забрави да го сложи или се оказа, че нямаш в чекмеджето и реши този път да го направиш без. Не е нужно да обясняваш на доктора защо си действала без предпазни средства, но трябва да си признаеш, че е било така. В противен случай той вероятно няма да ти пусне изследване за хламидия и гонорея, а всяка от тези болести можеш да пипнеш дори само след един път в леглото с мъж, за когото не си сигурна дали е „чист“. (Гениталният херпес и човешкият папилома вирус също са възможни опции в този случай, но лекарите обикновено не изследват за тях, ако нямаш симптоми или ако цитонамазката ти е в норма).

С две думи, не си мисли, че гинекологът ти автоматично ще те изследва за всички полово предавани болести при редовния ти годишен преглед, ако не го осветлиш, че това се налага. Последиците от една инфекция ще са много по-плашещи от срама да си признаеш истината. Ако хламидията и гонореята не се лекуват дълго време, може да увредят детеродните ти органи и да станеш стерилна.

3. „Не, не пуша“.

Може би го казваш, понеже не пушиш по една кутия на ден и смяташ, че на половите ти органи нищо няма да им стане от няколко цигари. Грешиш. Каквото и да е количество цигари вреди на предпазването от бременност, повишава риска от полово предавани инфекции и може да навреди на фертилната ти способност.

Жените, които пушат и взимат противозачатъчни, са застрашени от тромбоза (съсирек в кръвоносните съдове). Освен това цигарите намаляват имунитета ти, което те прави по-податлива на свъзраните с ЧПВ проблеми като генитални кондиломи и рак на шийката на матката. Плюс това изследванията показват, че цигарите водят до малформации на яйцеклетките и до по-висок риск от спонтанен аборт. Изводът: ако си откровена, ще помогнеш на лекаря да напасне нуждите ти към навиците ти.

4. „Не съм пропускала да си пия хапчето.“

Дори на най-прилежните момичета на света им се случва понякога да пропуснат противозачатъчното си.

Но ако забравяш да го пиеш повече от веднъж месечно, по-добре не спестявай тази информация на гинеколога си. Не само че застрашително се повишава рискът от забременяване, но и пропускаш шанса да намериш метод, по-удобен за теб, при който да не мислиш ежедневно по темата.

5. „Никога не съм имала венерическа болест“.

Въпреки че, според световните проучвания, половината от полово предаваните болести хващат хора под 25-годишна възраст, те все още имат лоша репутация. Колкото и да не ти се занимава сега с подобно нещо или пък ако в миналото си имала такава диагноза и си била лекувана, трябва да си го признаеш, без да се страхуваш, че докторът може да те гледа накриво.


Снимка: Криенето на старите ти венерически болести може да доведе до още по-сериозни проблеми. (Shutterstock.com)


Той трябва да знае дали си била лекувана примерно от херпес или ЧПВ, за да може да ти помогне да се справиш с последствията от тях. Лекарят ще те осветли за новите варианти за лечение или пък ще ти помогне да предотвратиш повторната им поява.

Много жени си мислят, че ако са имали хламидия или гонорея преди 10 години и са се излекували с антибиотици, това няма връзка с настоящето. Но предишните ти заболявания могат да влияят върху сексуалното ти здраве и сега, като те излагат на по-висок риск от запушване на маточните тръби и в крайна сметка водят до безплодие. Ако споменеш за хламидията например, лекарят по-лесно ще установи защо може и да ти е трудно да забременееш в бъдеще или каква е причината за белега по тъканите.

6. „О, аз не правя анален секс!“

Не всеки гинеколог ще те попита дали правиш анален секс, но някой може и да го направи. И понеже аналният секс е все още нещо като табу, първосигналната ти реакция сигурно е да отречеш. Но ако и ти, както много други млади жени, си правила това без презерватив, трябва да уведомиш и доктора си.

Проникването в това място без предпазни средства те излага на риск от някои от венерическите болести, които се предават при вагиналния секс. Остави на лекаря да прецени дали има нужда от допълнителни изследвания.

http://www.cosmopolitan.bg

Tina Marie Jordan Erotica Top 1 Veronica Zemanova 637 Veronica Zemanova

Amy Varela 2 Erotica  Destiny Davis 26 Destiny Davis

 


Сходни връзки

6 глупави лъжи, които жените казват на гинеколога си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди