изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:01 EEST
НАСА: Не се отпускайте, Краят идва през 2013!    
По света Напоследък се наслушахме на истории за края на света покрай 2012, пише американският сайт asylum.com. Или астероид ще удари Земята, или Слънцето ще отслаби гравитационната си сила. И обикновено с право ги игнорираме, защото става дума за спекулации на псевдоучени, които търсят внимание. Днес обаче има друга новина: Земята ще бъде ударена от залп от слънчеви изригвания през 2013 г., когато се очаква Слънцето да прояви свръхактивност. И този път това не го казва зомбиран аматьор, а е официално становище на НАСА.

С право, пишат авторите на сайта, навярно си казвате: “Уф, пак ли!” Събитието, което очакваме да се случи през тази година, се случва веднъж на едно поколение, но то има целия потенциал да разруши всички компютърни системи, на които нашият съвременен свят разчита – банкови сметки, медицински досиета, бизнес планове, всички сайтове и, разбира се, профила ви във фейсбук, всичко ще изчезне. Слънчевите изригвания генерират големи промени в магнитното поле на Земята, които могат да доведат до спиране на тока, срив в комуникациите, спиране на телевизионните и радио канали и, което е най-лошо от всичко – на интернет.

Д-р Ричард Фишер, шеф на Хелиофизическия отдел на НАСА, казва: “Знаем, че идва, но не знаем колко лошо ще бъде. Ясно е едно – много системи ще спрат да работят.”

Проф. Ричард Харисън от лабораторията Ръдърфорд Епълтън в Оксфордшир допълва: “Слънцето сега се събужда. То досега беше много неактивно, сега в момента текат много дебати колко драматично ще бъде това събуждане. Нека не всяваме паника.”/ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

НАСА: Не се отпускайте, Краят идва през 2013! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди