изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:54 EEST
Русия пусна първи РС със собствен процесор    
По света  В края на миналата година в Русия излезе първата партида компютри „всичко в едно” Kraftway с процесор Елбрус, разработен от местното предприятие МЦСТ, съобщи CNews.ru.  Руските РС-та са създадени на базата на готови системи Kraftway Studio със сензорни дисплеи, снабдени с малогабаритна дънна платка Монокуб (разработена от МЦСТ и произведена от Алтоника) с вграден процесор Елбрус-2С+.


Чипът има две изчислителни ядра с архитектура Елбрус и тактова честота 500 MHz, четири DSP ядра, разработени от НЦП Елвис, и достига пикова производителност 28 гигафлопа, предаде TechNews.

МЦСТ ще тества системата в продължение на 1-2 месеца, за да прецени дали заводът може да произвежда качествено компютрите. Ако оценката е положителна, предприятието ще произведе следваща, по-голяма партида – от порядъка на 1000 броя, по думите на Александър Ким, генерален директор на МЦСТ.

Той очаква партида с подобен обем да бъде изкупена много бързо. Впоследствие компанията може да започне серийно производство. Интерес към компютрите с руски процесор проявяват организации от сектора на отбраната, твърди Ким.

Досега процесорите на МЦСТ не са използвани в обикновени компютри, а основно за нуждите на военните, на които компанията доставя индустриални изчислителни системи. Разработките на МЦСТ се използват в системите за противовъздушна отбрана С-400 и С-300. Предприятието има и защитен ноутбук за работа в тежки условия. http://it.dir.bg
 


Сходни връзки

Русия пусна първи РС със собствен процесор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди