изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:08 EET
Защо жените нямат желание за секс    
Любопитно Светът, който се представя от филмите и телевизионните сериали може да бъде много далеч от истината. Оказва се, че повечето жените не са сексуални хищници и нямат неутолимо либидо, както се представя. Проучвания от Европа и Америка, в които участвали хиляди жени на различни възрасти, показват, че между 30% и 50% от дамите са засегнати от продължителни периоди на ниско либидо и нежелание за секс.

Други изследвания пък показват, че повече от една трета от жените не изпитват оргазъм със своя партньор, а за някои от тях сексуалният акт предизвиква болка. Причините са тези състояния все още не са достатъчно проучени. Знае се само, че факторите, които влияят на желанието за секс, могат да бъдат най-разнообразни – от биологични, през психологически до социални.

Изследователската работа е съсредоточена главно върху нивата на тестостерона при жените. Дамите могат да загубят своето сексуално желание на всяка възраст, като моменти като раждане и менопауза също оказват влияние.

Когато жената спре да има сексуални потребности, това може да има катастрофално въздействие върху самата нея, както и върху партньора ѝ. Подобно състояние може да доведе до депресия, главоболие, болки и други привидно несвързани физически проблеми. Добрият секс е част от общото благосъстояние на всеки човек, пише вестник Daily Mail.

Много експерти смятат, че отговорни за липсата на желание за секс могат да бъдат ниските нива на тестостерона. В тялото на една здрава, млада жена има повече тестостерон, отколкото естроген. Този хормон регулира настроението, енергията и либидото на дамите, точно както на мъжете.

Производството на тестостерон се стимулира от редовния секс, което означава, че липсата на секс може да се превърне в порочен кръг. Нивата на хормона намаляват с около 50% между 20 и 45 години. След това процесът продължава, като част от остаряването. Въпреки това, без конкретна причина, при някои жени се наблюдава много по-голям спад на тестостерона още в по-ранна възраст.

Други фактори за ниско либидо могат да бъдат ежедневния стрес, изострения икономически климат и психическите натоварвания. Безспорно най-силно влияние оказва стресът, който се определя като „убиец на тестостерона“. http://www.tialoto.bg

ЖЕН-ШЕН – ЕНЕРГИЙНИЯТ КОРЕН

Емоционалното натоварване може да доведе както до по-голямо желание за секс, така и до проблеми с него

Ниският тембър издава сексуалното желание

За какво лъжем най-често в секса?

Жените над 35 години са забравили какво е секс

Кога сексът е противопоказен?

Празници и секс

Смяна на ролите – хищни жени, изморени мъже

Стресът в детството променя гените

Истини и лъжи за женския оргазъм

От намалено желание за секс страда всяка десета жена

ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ПОЖЕЛАХА ЛИЛАНА: "ОБИЧАМ СЕКС!"

 


Сходни връзки

Защо жените нямат желание за секс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди