изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:18 EEST
Проститутка на Митко Полицая скрила 10 000 лв. бакшиш    
Ред и сигурност10 000 лв. бакшиш успяла да измъкне от доволен клиент опитна жрица на любовта изпод носа на Димитър Митров-Митко Полицая. Тя признала това пред разследващите, когато я извикали да дава показания по делото срещу Митко и групата му за трафик на хора и склоняване към разврат. Клиентът бил толкова впечатлен от креватните умения на младата жена, че вместо традиционните 60 лв. за час, които се плащали в бардаците, контролирани от Митров, се бръкнал с хилядарките.




“Мъжът е заможен бизнесмен, парите за него не са проблем”, коментира полицай.
Ударът със скрития бакшиш станал преди 2 години, когато мрежата от публични домове на Митко Полицая толкова се разраснала, че той и подчинените му не успявали да следят изкъсо момичетата. Тогава някои от девойките залитнали по дрогата, други завъртели любов с охранителите в бардаците, трети успявали да приберат незабелязано от отговорниците на публичните домове поне по 300-400 лв. бакшиш.

Александър Делииванов
Според разследващи групата на родения в Своге мъж държала 85% от бардаците в София от 2003 до 2012 г., когато Полицая е задържан, а след 3 дни - пуснат.

През годините 500-600 момичета от цялата страна минали през 40-те публични дома, които се помещавали в апартаменти в София. Повечето жилища се намирали в района на Министерството на земеделието, улиците “Бузлуджа” и “Бачо Киро”, бул. “Фритьоф Нансен”, в кв. “Лагера” и “Бояна”.

Апартаментите били наемани под различен предтекс . Най-често уж че са за ателиета на художници или че вътре ще има масажни салони.

Една от къщите например на ул. “Бузлуджа” била взета под наем срещу 1000 евро с обяснението, че в нея от време на време ще се провеждат само частни партита. Три от публичните домове се водели ВИП къщи. Те били с по-луксозно обзавеждане и красиви компаньнонки.

Бардак за ВИП клиенти имало и в кв. “Лагера”, на метри от бившата сграда на ГУСВ. Според разследващи само от един публичен дом се прибирали по 700 000 лв. на година
Тарифата била 60 лв. за час стандартен секс, 80 лв. - за клиенти с перверзни предпочитания, а за цяла нощ цената се договаряла.

Средно на месец жриците успявали да изкарат по 6-7 хил. лв. Като правилото било желязно - платената от клиента сума да се дели 50 на 50 между клуба и девойката.
При разпитите станало ясно, че момичетата не са заделяли бели пари за черни дни.
Всичко отивало за дрехи, а понякога за дрога. Момичетата от провинцията плащали и квартира. В началото по-бедните живеели в клубовете.

Схемата на работа била една и съща - за безопасността на девойките се грижели трима охранители, а всеки публичен дом имал по едни отговорник, който движел счетоводството. В тефтер той записвал момичетата с инициали и срещу тях изкараната сума.

Цяло чудо било човек, който не е родом от Своге, да попадне сред охранителите и шофьорите на Митко Полицая, твърдят запознати с разследването. 95% от тях били от малкото градче.

Професионалната кариера на Димитър Митров, който е в ареста от лятото на миналата година, започва в конвойна рота през 1984 г. Той я напуска доброволно през 1989 г. Заради 5-те години служба под пагон получава прякора си Полицая. Известно време е треньор по карате. Женен е за украинка и живее в центъра на София, на метри от Съдебната палата, разказват негови близки.

До 2000 г. Полицая държал 4 апартамента с момичета, които обслужват клиенти, твърдят полицаи. Голямото му навлизане в бизнеса с плътските удоволствия обаче е през 1998-1999 г., когато открива стриптийз бар “Клеопатра” в хотел “Хемус”.

Първо фирмата, която държи клуба, е регистрирана на името на 74-годишния му баща Благой Митров. След смъртта на възрастния човек собственик става майка му Благойка. Сред най-доверените му хора са Александър Делииванов, Цветелин Ребърковски от Бяла Слатина, Румен Русев от Харманли и братът на полицая Ивайло Митров.

Сред жриците на любовта всеки играел различна роля. Компаньонките описвали Ребърковски като галантен кавалер, изживяващ се като Дон Жуан. Делииванов бил мозъкът на бандата, умен, предприемчив и комбинативен.

Русев, който физически е много як, се изживявал като силовак, а Ивайло Митров просто всявал респект, защото е брат на Митко.

Те са обвиняеми по мегадело срещу общо 47 души, което е за трафик на хора и набиране на момичета за разврат. Сред обвиняемите са охранители и таксиметрови шофьори от фирмата, за която полицаи твърдят, че е създадена специално да превозва проститутките по адреси на клиенти.

До момента делото, което е от 2010 г., е набъбнало до 152 тома. 92 са с разпити и експертизи, а още над 60 тома с класифицирана информация и разговори, записани със специални разузнавателни средства (СРС).

Разследва се дейността на групата освен в публичните домове, още и в стриптийз баровете “Клеопатра”, “Кама Сутра” и “Валвет”.

В това дело се изяснява и как модната агенция на Мистър България 2003 Мирослав Йончев е набирала макенекенки за ВИП компаньонки. Йончев и Антон Петров-Хамстера са сред най-известните обвиняеми.

Сред уличените има и посредници, играли ключова роля в набирането на клиенти. Това били обикновено мъже, които обикалят баровете и предлагат на чужденци да им осигурят момиче за забавление.

Един от най-оборотните посредници до разбиването на групата бил 60-годишен софиянец, по прякор Доктора. Предимството му било, че говорел чужди езици и лесно влизал в контакт със заможни господа.

Вечер се навъртал из ресторанти и хотели, подхващал разговор с някой чужденец и не след дълго му предлагал адреси на бардаци. За тази работа, която била и основеният му източник на доходи, получавал по 10% за всеки осигурен клиент.

Отговорниците на публичните домове имали задължение да записват коя проститутка колко е заработила, да обикалят 2 пъти седмично хотелите и да раздават визитни картички на бардаците на пиколата.

Момичетата също били набирани от отговорниците. Най-често това ставало по обяви във вестниците, че се търсят масажистки. Кандидатките се явявали на посочения адрес, където уж трябвало да е масажният салон. Още в първия разговор им се обяснявало какво ще правят от 20 ч до 5-6 ч сутринта.

“Няма нито едно момиче, карано насила да проституира. Сред компаньонките няма и непълнолетни”, твърди адвокат на обвиняемите. Според него жриците не познават Димитър Митров и не са го виждали, защото той не се занимава с това, за което е обвинен, а има легален бизнес в чужбина.

По делото предстои да бъдат издирени още десетки момичета, заработвали като компаньонки през последните десетина години в бардаците, за които се твърди, че са на Полицая.

Стриптийзьорка: След опипване ме одобриха

Митко опипа гърдите ми и ме огледа. Преди това ме накара да се съблека гола до кръста. Така ме одобри да започна работа, разказала пред разследващите стриптийзьорка, подвизавала се три дни в бар "Кама Сутра" през 2007 г.
Танцьорката обаче не се задържала дълго на пилона в заведението и се прехвърлила в съседен бар, стопанисван от конкуренти на Митко Полицая, където изкарала три години.

Съдбата отвела младата жена и във Франция, но след като три месеца предлагала сексуслуги там, била изгонена и върната обратно в България.

Според адвокати при разпитите обаче стриптийзьорката не могла да даде точно описание на Митко Полицая. Тя казва, че е мъж с черна коса, а в действителност той е на 48 години и вече е почти побелял, твърдят защитниците.

Разследващите я запитали дали в "Кама Сутра" са я карали освен на пилон да предлага и плътски удоволствия, но стриптийзьорката отрекла.

С половин уста обаче казала, че не помни дали в конкурентния бар е проституирала.
"От какво да ми пука, като след 10 години няма да съм жива", стреснала с откровението си полицаите друга жрица на любовта.

Десетки компаньонки вече са дали показания пред разследващите. Поне 60 момичета говорили искрено за креватните си подвизи. Някои били притеснени, а други разказвали без свян. Най-смутени изглеждали омъжените жени, които заработвали тайно от съпрузите си.

"В това дело стриптийзьорките и танцьорките играят ролята на Мата Хари", обяви адвокат Ваня Траянова, защитничка на Антон Петров-Хамстера. Той е сочен за лидер на част от групата, специализирала се само в предлагането на плътски наслади

Бай Добри и Устинов - ключови свидетели

Бай Добри

Бившата барета Николай Добрев-Бай Добри, който бе прострелян през април 2004 г. в пред дома си в София, и бившият гард от НСО Пламен Устинов - разпитван неведнъж по делото "Октопод", са ключови свидетели срещу Митко Полицая. Друг от по-известните мъже, дали показания по делото, е Светлин Иванов, прочут като Светльо Близнака от Варна.

Митко Полицая изместил от бизнеса с проститутки Бай Добри. Той контролирал красавици от 1995-1996 г., твърдят униформени служители. Първите публични домове се намирали в апартаменти около НДК и бул. "Христо Ботев". Парите са предавали от отговорника в края на работния ден на по-високопоставени в йерархията.

При разпит Бай Добри признал, че фирмата му "Контракт 97", която продал през 2002 г., се занимавала с тази дейност, а след неговото оттегляне щафетата поел Полицая. Според юристи обаче бившият командос не може да бъде привлечен като обвиняем по делото заради изтекла давност. Адвокатите на останалите обвиняеми обаче оспорват.
"Основното обвинение е за организирана престъпна група за трафик на хора и за набиране и транспортиране на жени за развратни действия. Тези текстове от Наказателния кодекс обаче са приети през 2009 г., а обвинението твърди, че групата е действала от 2003 до 2012 г., когато в закона не е имало подобни обвинения", обясни адвокат.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Проститутка на Митко Полицая скрила 10 000 лв. бакшиш | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди