изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:56 EET
Кой цвят на косата ни отива най-много?    
Любопитно Емоционалната и изменчива женска природа напълно оправдава желанието за проба и смяна на цвета на косата. Кой цвят обаче ви отива най-много? Изборът на боя за коса трябва да бъде направен рационално, за да сте сигурни, че новата визия няма да подчертае възрастта ви или дори да ви състари, няма да направи видими недостатъците на кожата ви или пък да направи лицето ви да изглежда уморено. Често бунтарките-тийнейджърки се боядисват в гарваново черно, а младите жени с нежни романтични души са блондинки, но дали цветът им отива? За да избегнем тези грешки, ето с какво трябва да се съобразите:

Тенът на лицето и цветът на косата

Двете неща трябва да си съответстват. Природата поначало се е погрижила за това – чрез пигмента меланин. Например – на светлата кожа съответства руса коса; на кожата с меден цвят – кестенява коса; брюнетките са с маслинен оттенък на лицето; червенокосите жени имат естествена бяло-розова кожа. За да изглеждате естествено, не нарушавайте това правило. Ако искате промяна – търсете я в оттенъците на присъщите ви по природа цветове – 1-2 тона по-светли или по-тъмни.

Тенът на лицето, кожата и цветът на очите

Трите неща трябва да си съответстват. Съобразете се към кой от 4-те основни цветотипа се определяте – зима, пролет, лято или есен. Така ще уцелите кой нюанс на кафявото ви отива повече – топлият или студеният. Правилото тук е студено отива на студено и топло на топло. Дамите със сиви, сини очи и с бяла кожа ще бъдат много красиви с коса, оцветена в студените нюанси – пепелнокафяво, пепеливо и платиненорусо. Дамите с кафяви, зелени и орехови очи и с кожа в топъл цвят ще бъдат очарователни с меденокестеняви и златисти коси. На много светлокафявите очи ще отива коса в тъмнокестеняв и черен цвят.

Червени бузи

Жените с постоянно румени бузи трябва да избягват топлите цветове за боя за коса, а по-добре да се боядисат в пясъчни тонове, шампанско, пепелнорусо или студенокестеняво. Дамите с алергия на лицето да забравят за червените коси.

Бръчиците на възрастта

Ясно е, че състоянието на кожата ни се мени като основно с възрастта се появяват бръчици, петънца или тъмни кръгове под очите. В този период е добре да боядисате косата си в нито много светли, нито много тъмни цветове.

За сивите коси – светли цветове

Няма да изненадаме никого, ако повторим златното правило – сивите коси се скриват най-добре със светли цветове. Колкото повече остарява една дама, толкова в по-светло трябва да боядисва косата си. Светлите тонове освежават и подмладяват излъчването на лицето. За натурално кестенявите коси са подходящи 2-3 тона по-светлокафяво; за по-светлокафявите – пшеничено, натуралнорусо и пепеливите оттенъци.

От блондинка – брюнетка

Животът ви е омръзнал, скарали сте се с гаджето или други житейски проблеми са ви налегнали – естествено е, че най-сигурният начин да си помогнете е като промените кардинално външността си. Правилно ли е или не е това решение е въпрос на друг разговор, но истината е, че в много случаи помага. Съветът тук е – направете промяната постепенно – с не повече от два тона разлика в цвета, а другия месец – с още толкова. Иначе рискувате сериозно да увредите структурата на косъма.

Експериментирайте с разум

Ако не сте сигурни в избора си, пробвайте новия цвят с шампоан оцветител. Хареса ли ви – смело променете цвета на косата си, което със сигурност ще се отрази благоприятно и на самочувствието ви, самооценката и на целия ви живот.

http://www.az-jenata.com

 


Сходни връзки

Кой цвят на косата ни отива най-много? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди