изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:00 EEST
Светът гърми: България посочи “Хизбулла”    
Новини Европол потвърди, че ливанското екстремистко движение е извършило с усъвършенствана бомба атентата в Сарафово

Българският вътрешен министър направи дългоочакваното изказване, че двама души, свързани с ливанската групировка „Хизбулла” са били замесени с бомбената атака, убила петима израелци, пише вестник ”Аарец”. Две лица, свързани с ливанската екстремистка организация „Хизбулла”, са замесени в бомбеното нападение срещу автобус в българския курортен град Бургас миналия юли, при което загинаха петима израелски туристи, каза българският вътрешен министър във вторник. „Установили сме, че двамата са били членове на въоръжено движение, свързано с „Хизбулла”, каза Цветан Цветанов пред репортери. В допълнение, след шестчасово заседание на Консултативния съвет при президента, българският вътрешен министър каза, че разследването е показало, че „Хизбулла” е финансирала нападението. Очаква се САЩ и Израел да направят официални изявление, след това на България, съобщава “Аарец”

Днес България посочи ливанското шиитско движение „Хизбулла” като организацията, стояща зад атентата срещу израелските туристи, който бе извършен на 18 юли 2012 година на летището в българския град Бургас, предаде френското радио „Юроп 1”.
„Имаме данни за финансиране и принадлежност към „Хизбулла” на двама от участниците, единият от които е извършителят на атентата”, заяви българският министър на вътрешните работи.

Самоубийствения атентат в България, при който загинаха петима израелски туристи и български шофьор на автобус, е дело на ливанската радикална група "Хизбулла", предаде Би Би Си. По данни на българските власти атентаторът е бил подкрепен от организация на „Хизбулла”, която е включвала двама заподозрени, които са пътували с паспорти от Австралия и Канада.
Смята се, че групата е пристигнала в Бургас месец преди бомбения атентат. Две лица, свързани с ливанската екстремистка организация „Хизбулла”, са замесени в бомбеното нападение срещу автобус в българския курортен град Бургас миналия юли, при което загинаха петима израелски туристи, каза българският вътрешен министър, предаде Ройтерс. „Установили сме, че двамата са били членове на движение, свързано с „Хизбулла”, каза Цветан Цветанов пред репортери.

Смята се, че ливанското движение „Хизбулла” е използвало усъвършенствана бомба при атентата срещу израелските туристи, който бе извършен в българския курортен град Бургас през миналото лято, съобщиха още световни медии, позовавайки се и на информация от Европол.

Двама души, свързани с „Хизбулла”, са замесени в бомбената атака срещу автобус в българския курорт Бургас, при която бяха убити петима израелски туристи. Това съобщи българският вътрешен министър Цветан Цветанов. Заключенията на българското разследване може да отворят пътя за това ЕС да се присъедини към САЩ и да признае подкрепяната от Иран ливанска групировка „Хизбулла” за терористична организация, тъй като сега има явна връзка с атака на територията на европейския блок, коментира „Айриш индипендънт”. 

Филип Рико и Брайън Джейсън стоят зад атентата в Сарафово!

Двама от участвалите в организирането на атентата на бургаското летище Сарафово се казват Филип Рико и Брайън Джейсън. Това разкри вътрешният министър Цветан Цветанов минути след края на днешния Консултативен съвет за национална сигурност."Имаме данни за съпричастност и финансиране към военното подразделение на "Хизбула". Двете лица, чиято самоличност е установена, са с гражданство Австралия и Канада. От 2006 до 2010 година те са живели на територията на Ливан. Влезли са в България с истинските си паспорти. След това вече са използвали фалшивите си шофьорски книжки – едната от тях бе намерена – тази от Мичиган", обяви Цветанов.

В същото време, почти заедно с българските медии реагира и една от водещите световни агенции - АФП. Българското правителство съобщи, че ливанското радикално движение "Хизбула" стои зад бомбената атака в Бургас през миналия юли, когато бяха убити петима израелски туристи и един българин, предаде мигновенно АФП.

Калин КАМЕНОВ

http://www.blitz.bg/

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ КЪРВАВ АТЕНТАТ НА ЛЕТИЩЕ САРАФОВО ОТ 18 ЮЛИ /ВИДЕО И СНИМКИ/ ОБНОВЯВА СЕ

 


Сходни връзки

Светът гърми: България посочи “Хизбулла” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди