изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-19 @ 19:46 EEST
Младен Георгиев: Предложих устно на г-н Борисов да стане извънщатен служител на ЦСБОП, но той категорично отказа    
Новини Главният секретар на ДАНС обяви, че скандалът "Буда" е груба манипулация

Прави груб опит да се даде манипулативно тълкуване на обстоятелства и факти, като целта е да се злепоставят авторитета на премиера на Република България Бойко Борисов, МВР, ДАНС и мен като държавен служител. Това се казва в изявление до медиите по повод документите от папката „Буда” на главният секретар на ДАНС Младен Георгиев.
В пълния текст на изявлението на главния секретар на ДАНС Младен Георгиев се казва:

В медийното пространство се изнесоха данни и факти, свързани с дейността ми като офицер от бившата ЦСБОП-МВР, в периода 1992 - 1998 г., кариерното ми развитие и сегашната ми длъжност в ДАНС. Категоричното ми становище е; че се прави груб опит да се даде манипулативно тълкуване на обстоятелства и факти, като целта е да се злепоставят авторитета на Премиера на Република България г-н Б. Борисов, МВР, ДАНС и мен като държавен служител.

В тази връзка считам за необходимо да заявя следното :
Познавам г-н Бойко Борисов от 1995 г. като ръководител на охранителна фирма и бивш офицер от МВР. Запознанството ни стана чрез колега от направление „Контратероризъм" в ЦСБОП, на когото г-н Бойко Борисов е бил ръководител на дипломната работа във ВИПОНД-МВР.

Професионално известно е в световен мащаб, че ръководителите и служителите в охранителните фирми в процеса на своята дейност придобиват значителна по обем информация, която в много случаи е от полза и значение за оперативната работа на правоохранителните органи. Във всички европейски и натовски държави полицейските служби работят в тясно взаимодействие и координация с охранителните структури. Не случайно критериите и изискванията при лицензирането им са изключително високи и определени със закон.

В споменатия период се полагаха значителни усилия за увеличаване ефективността в работата на ЦСБОП.
Като ръководител на охранителна фирма „Ипон" г-н Борисов имаше отношение към охраната и сигурността на бившия държавен глава Тодор Живков.

На вниманието на направление „Контратероризъм", в което работех, беше недопускане на посегателства спрямо значими обществени и политически фигури. Прецених, че контактът и срещите ми с него могат да бъдат полезни в тази насока в интерес на службата. За да формализирам тези срещи и за да не бъда обвинен в нерегламентирани контакти и нарушаване на тогава действащите вътрешнонормативни изисквания в ЦСБОП, предприех единствено възможните действия по документалното им оформяне. Не счетох за необходимо да уведомя г-н Борисов за така предприетите действия, тъй като отношенията ни на този етап бяха основно колегиални, гледах на тях в перспектива, а и вътрешнонормативните правила не ме задължаваха да направя това. Впоследствие в устен разговор предложих на г-н Борисов официален статут на извънщатен служител на ЦСБОП, но той категорично отказа с мотива, че тъй като е ангажиран с охрана и на политически фигури, това би било предпоставка да вкара службата в политически интриги . Декларира, че се чувства част от системата на МВР и при нужда винаги ще помага .

Що се отнася до мен, накратко ще спомена следното:
През м. май 1998 год. напуснах ЦСБОП с рапорт по собствено желание поради принципни различия с тогавашния директор Кирил Радев. Мотивите за напускането ми са отразени от мен в отделен рапорт до тогавашния министър на вътрешните работи господин Богомил Бонев. За разлика от Кирил Радев аз ще се въздържа от коментар и оценка на неговите професионални, лични и ръководни качества, тъй като те са широко известни в общественото пространство.

На работа в МВР се върнах на 10.03.2006 год. със заповед на тогавашния министър Румен Петков. В ДАНС бях назначен със заповед на тогавашния председател Петко Сертов през месец април 2008 год.

Мисля, че всеки може да направи извод би ли могъл г-н Бойко Борисов да има отношение към кариерното ми развитие.
За целия период на службата ми в МВР и ДАНС от 1981 г. до момента съм награждаван многократно вкл. и с най-високите отличия, и не ми е налагано нито едно наказание.  http://www.blitz.bg
 
 


Сходни връзки

Младен Георгиев: Предложих устно на г-н Борисов да стане извънщатен служител на ЦСБОП, но той категорично отказа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди