изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:10 EET
Тъща и свекърва помагат за по-лесно забременяване    
Любопитно Живот в една къща с тъщата или със свекървата гарантира лесно и бързо забременяване. До такъв извод стигнали учени от университета в Есекс, Великобритания. Те провели проучване с повече от 2000 жени.

Оказало се, че най-бързо бременността настъпвала при тези двойки, които живеели в един дом с роднините на булката или младоженеца.

Обяснението е, че добрите отношения, разтоварващата, приятелска и хармонична среда, влияят положително върху психиката на жената, която мечтае за бебе. Тя е спокойна и чувства подкрепата на близките си, което се отразява положително на фертилността й.

Сигурно е вярно, защото има и много подобни български примери. Ето какво разказва Антоанета Толтукова от Работилница „Седянка“:

„Преди години, една млада българка, която живее в Америка, не можеше да забременее. Какво ли не опитваха! Накрая решиха да дойдат на почивка в България, да подишат наш въздух, може това да й подейства. Помолиха ме да й избродирам една блуза с български шевици. От въздуха ли, от почивката ли, от везаната блуза ли – не знам, но сега има две здрави и сладки дечица. Блузата беше обикновена шемизета, с къс ръкав, с малко бродерия с цветя.“

Група учени от Холандия и Австрия казват, че бременността е заразна. Запитване сред 10 000 семейни двойки показало, че вероятността да си направят бебе стремително се повишава, ако семейства в близкото им обкръжение вече имат деца. Само след една година в бездетните семейства се раждали деца. Вероятността за такъв изход е 50:50.

Сред останалите „странни“ начини за забременяване са: хипноза, лечебната поморийска кал, яденето на повече риба, средиземноморска храна. http://www.az-jenata.com

 


Сходни връзки

Тъща и свекърва помагат за по-лесно забременяване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди