изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:52 EET
СТОЙКА ПЕТРОВА: “БОКСЪТ Е ЗА ИСТИНСКИ СПОРТИСТИ И ХОРА С ГОЛЕМИ СЪРЦА”    
Спорт

“Боксът е за истински спортисти и хора с големи сърца. Без значение дали си мъж или жена”, коментира пред репортер на Livesport.bg Стойка Петрова.



 

Носителката на редица златни медали от различни международни боксови надпревари Стойка Петрова даде интервю за Livesport.bg. Достигналата до 1/4-финалите на Олимпийските игри в Лондон състезателка говори за жените в мъжкия спорт, като загатна и какви биха били шансовете на Кубрат Пулев, в евентуален мач с Владимир Кличко.

„На 12-и се върнахме от Сърбия, където взехме участие в международен турнир. Не беше от най-силните, но съм доволна, че спечелих златния медал. Участваха представителки от някои от водещите сили в бокса – Англия, Индия, Казахстан, Русия и т.н. Имаше отбори от по 20 и повече участнички. В някои състави налагаха по-млади състезателки, с цел обиграване. Моят стил на игра е основно контраатакуващ. Когато обаче попаднеш на съперник, който практикува същия стил, срещата става доста напрегната и непредвидима.

Олимпиадата беше моята детска мечта. Съжалявам, че не успях да спечеля престижно отличие. Да се надяваме, че на следващия такъв голям форум нещата ще са различни.

Всички във федерацията залагат на развитието на бокса, което няма как да не ме радва. Смяната на ръководството на федерацията ни се оказа доста благоприятна за нас, състезателите.

Женската част от бокса не завижда на успехите на Кубрат. Всеки има своята кариера и си я развива. Не се стремим да подражаваме на Пулев, който безспорно е номер едно. Моят стил е доста по-различен от неговия. Той играе с изнесена предна и прибрана задна ръка, в очакване на грешка на съперника. Тервел е малко по-предпазлив от брат си. Предпочита да не атакува веднага, а да развива постепенно акциите си. Кубрат е напълно подготвен да победи Кличко! Във всяко отношение – физически и психически. Не зная защо не му дават шанс да се изяви. Може би тук се намесват политиката, лобито и т.н.

Започнах с бокса по-скоро случайно, като преди това се занимавах с народни танци. От любопитство реших да се пробвам в този мъжки спорт и вече 14 години съм в него. Не мисля, че чисто спортните умения трябва да се прилагат в действителността. Не съм се била в заведение, да речем, а не мисля и да го правя. Боят не е начина да си оправяш проблемите.

Основната ми цел за текущата година е да покажа на какво съм способна на предстоящото Европейско първенство. Иначе мечтая за медал от следващата Олимпиада“, коментира Петрова.

 


Сходни връзки

СТОЙКА ПЕТРОВА: “БОКСЪТ Е ЗА ИСТИНСКИ СПОРТИСТИ И ХОРА С ГОЛЕМИ СЪРЦА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди