изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:04 EET
Страшни, но реални факти за брака    
Любопитно  Понякога, докато се опитвате да се движите в бурните води на брака, се изгубвате в бурята и забравяте първоначалната си идея затова какъв трябва да бъде той.

А ако прекалявате с четенето на любовни романи и гледането на твърде много романтични комедии, най-много още повече да си навредите и да заживеете в един балон с хелий, който всеки момент може да се спука.

Бракът и реалните съпружески отношения доста се различават от захаросаните книги, филмите с хепиенд и кадрите на влюбени двойки, разхождащи се за ръка по плажа.

Фактите затова са множество, но за съжаление, са твърде студени и сурови и може леко да ви отчаят, че ще успеете да задържите главата си над водата в това пътуване през бурята.

Предлагаме ви някои не чак толкова очарователни факти за брака, но ги споделяме с вас, само за да ви покажем, че не сте сами в това пътуване.

1. Интимност по 4 минути на ден

Благодарение на работата, деца, телевизията, интернет, хобитата, домашните ангажименти и семейните отговорности членовете на средностатистическата брачна двойка прекарват само по четири минути на ден сами. Мислете, как да удължите това време!

2. Женитба след афера не е на добре

Коефициентите за успешен брак са против вас, ако със съпруга ви сте се оженили, след като сте имали любовна връзка един с друг в миналото. Над 75% от хората, които се женят след като са имали обща афера и са изневерявали на бившите си половинки, в крайна сметка се разделят. Тоест, не се женете за любовника/любовницата си!

3. Шансът да ви изневерят е цели 60%

Колкото и да сте сигурен в съпруга/партньора си, истината е, че близо 60% от женените възрастни хора имат най-малко една извънбрачна връзка по време семейния си живот. Дано да попадате в останалите 40%!

4. Бракът на младини често завършва с развод

Бракът, сключен под 25-годишна възраст драстично повишава риска за развод в бъдеще. Също така разводът е по-вероятен, когато жената е по-възрастна от съпруга си. Е, дами, женете се по-късно и не си взимайте по-млади мъже!

5. Средната възраст за брак е ...

Казахме вече, че бракът под 25-годишна възраст води доста често до развод. Oказва се обаче, че средната възраст за брак е 25 години за жените и 27 години за мъжете (данните важат за САЩ, но не са много по-различни и у нас). Тоест, нещата с възрастта са на границата на успешния брак.

6. Децата правят съпрузите...нещастни

Оказва се, че бездетните двойки се развеждат по-рядко от тези, които имат деца. Всяка поява на ново бебе в семейството води до повече стрес и емоционална дистанция между съпрузите, което не се равнява на щастие, както досега си мислехме. Почти 90% от женените двойки имат спад в честотата на сексуалните си контакти след раждането на дете. Заслужава си да разсъждавате по въпроса.

7. Да, първите 7 години са най-показателни

Факт е, че ако устоите заедно през първите 7 години от брака си, шансовете за дълъг и успешен брак са на ваша страна. Според статистиката половината от всички разводи се случват през въпросните първи седем години съпружески живот. Устискайте само 7 години!

8. Колко често го правите?

Средно-статистическата семейна двойка прави секс 58 пъти годишно, което е малко повече от веднъж седмично. Това не е особено много, нали?

9. Ниското либидо не е само ваш проблем

Само две години след брака около 20% от женените двойки правят любов по-малко от 10 пъти в годината. Това си е сериозен спад в либидото и сериозен процент от хората са застигнати от него!

10. Какви са шансовете да ви напуснат?

Според една нова анкета на AOL Living 72% от всички анкетирани жени възнамеряват да напуснат своите съпрузи в някакъв момент от брака. Е, тогава каква им е мотивацията да бъдат примерни съпрузи, като така или иначе жената мисли как да ги разкара?

http://www.tialoto.bg/

Най-възрастната двойка – 86 години любов

5 брачни навика, които поддържат любовта

Неочакван обрат за украинските Спящи красавици

Жените имат средно 34 чифта бельо, 14 от тях - за специални случаи

Как да избегнете скуката в леглото като стара двойка?

Мълния провали сватба на лекари

На церемонията без гащи за щастлив брак

Любовта с по – млад мъж или жена

Австрийци се венчаха чисто голи

Ожени се 103-годишен руснак

Най-скъпите разводи в света

Баща продаде за жена на 80-годишен старец 11-годишната си дъщеря

От гушкането без секс мъжете ни затъпяват

Защо изневеряваме - кои повече, кои - по-рядко

Откриха формулата за щастливия брак - 6+10

Памела се омъжи за трети път

 

 

 


 

 


Сходни връзки

Страшни, но реални факти за брака | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди