изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:39 EEST
Иранският посланик: Нямаме нищо общо с атентата, Израел има    
Новини Иранският посланик в София Голамреза Багери Могадам отхвърли всякакво иранско участие в антиизраелския атентат от 18 юли на бургаското летище, след като България посочи ливанското шиитско движение Хизбула за отговорно за нападението, предаде Франс прес.

Това е първият ирански коментар по въпроса, след като във вторник българското правителство обвини групировката, подкрепяна от Иран и враждебна спрямо Израел, че е замесена в атентата, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

"Иран няма нищо общо с атентата", заяви посланик Багери на пресконференция в София и добави, че Техеран осъжда тероризма във всичките му форми.
 
Още в деня на атентата в Бургас израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви, че той е организиран от Хизбула, с помощта на Иран.
 
Посланикът на Иран обаче даде да се разбере, че страната му смята, че в действителност Израел е предизвикал атентата, при който загинаха петима израелски туристи и българският им шофьор.
"Според информации в медиите, няколко страни са замесени. Това напомня на убийството в Дубай на един от лидерите на палестинска група", заяви иранският посланик.
Той припомни, че един от основателите на въоръженото крило на палестинското ислямистко движение Хамас - Махмуд ал Мабхух, беше убит преди две години в хотелската си стая в Дубай. Извършителите на това убийство бяха използвали австралийски, британски, ирландски, френски и германски паспорти.

"Оказа се, че убийците са били изпратени от ционисткия режим. Ако светът беше реагирал по-категорично на това убийство, свързаните с тероризма среди вече нямаше да си позволяват подобни действия", категоричен бе Багери.

От Хизбула също отхвърлиха тези обвинения и заявиха, че Израел води международна кампания срещу тях, но те няма да се поддадат.
 
Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов обяви днес, че след датата на атентата в Бургас - 18 юли 2012 година, България вече не е същата, затова правителството е предприело допълнителни мерки за гарантиране на сигурността. Вече всички пристигащи в България от страни извън Европейския съюз се проверяват чрез системата на Интерпол FIND. http://dnes.dir.bg

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ КЪРВАВ АТЕНТАТ НА ЛЕТИЩЕ САРАФОВО ОТ 18 ЮЛИ /ВИДЕО И СНИМКИ/ ОБНОВЯВА СЕ

 


Сходни връзки

Иранският посланик: Нямаме нищо общо с атентата, Израел има | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди