изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:46 EEST
Димитър Иванов: В документите няма и един факт за престъпни деяния на Борисов!    
Новини Публикуваните документи по т.нар. “Досие Буда” не говорят нищо, те само отразяват намерения и в тях няма и един факт за престъпни деяния на Борисов, заяви в “Тази неделя” по bTV Димитър Иванов – бивш шеф на 6-и отдел на 6-о управление на Държавна сигурност. Няма нищо компрометиращо в това, което се изнася, а селективното изваждане на документи очевидно има за цел “да се постигнат сред електората определени внушения за нередност, дори престъпни деяния на обекта”.

„Ставаме свидетели само на намеренията на службата да провери дали Бойко става за сътрудник или дали е престъпник”, обясни Иванов, подчертавайки, че няма ясен резултат от тези проверки.

Той смята, че фразите в документите са прекалено общи и е категоричен, че няма и един факт за престъпни деяния на Бойко Борисов. “Документите не говорят нищо, те само отразяват намерения”, заяви бившият шеф на 6-и отдел. “Те звучат гръмко и стряскащо, а ние не можем да намерим и един факт за престъпна дейност”, каза още.

“Откриването на дело за информатор е гласуване на доверие, положителна личностна характеристика. Делото за оперативно наблюдение е със знак минус. Не може в рамките на месец да има 2 различни оценки”, подчерта Иванов.

„Бойко просто е имал контакти със силовите групировки”, заяви Димитър Иванов като подчерта, че той самият поддържал такива връзки, но това не го прави престъпник.

И напомни, че времето, по което са заведени документите, е била време на смяна на две правителства, когато Николай Добрев не е успял да състави втори кабинет на БСП след падането на жанвиденовото правителство, когато е и съставено служебно такова с премиер Стефан Софиянски. В тези времена, смята Иванов, е “абсолютно конюнктюрно да се открие дело.”

“Като няма какво да прави една служба, оставена без контрол, прави глупости!”, заяви той и припомни, че по същото време са открити десетки дела в НСС и БОП - и на него самия, и на Румен Петков, и на Бриго Аспарухов. “И на Бойко Борисов е сред тези много дела”. Целта е, категоричен е Димитър Иванов, да се внуши, че новото правителство взема сериозни мерки срещу организираната престъпност.

“Прави ли ви впечатление, че ген. Богомил Бонев не се обажда?”, риторично попита Димитър Иванов за тогавашния министър на вътрешните работи. И посочи, че анонимността на източника до голяма степен обезценява материалите.

“Някой има скрита подла цел! Бойко е уникат. Той отразява адекватно състоянието на българското общество след 20 г. преход”, завърши бившият шеф на 6-о.  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Димитър Иванов: В документите няма и един факт за престъпни деяния на Борисов! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди