изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:47 EEST
Котка помогна на японската полиция да залови киберпрестъпник    
Любопитно Токио. Полицията в Токио съобщи за задържането в неделя на тайнствен киберпрестъпник, който от миналия август си играе на „котка и мишка” с органите на реда, предаде РИА Новости.

През лятото на 2012 г. по адрес на няколко учреждения и на сайтове за виртуални обяви постъпили по електронна поща 13 заплахи. Сред получателите били фестивал на комиксите и детската градина, посещавана от младшия престолонаследник на Япония, шестгодишния принц Хисахито. Четирима души от различни части на страната били задържани по подозрения, че са изпратили заплашителните писма. Но след това до медиите било изпратено писмо от истинския изпращач, в което той благодари на полицията за доставеното му развлечение и признава, че той е истинският престъпник.
Разследването показало, че компютрите на четиримата задържани били заразени с вирус, позволил използване на електроните им пощи.
Тайнственият престъпник продължил да разиграва полицията. Той изпратил загадка, с решаването на която се появила снимка на котка. Бил посочен адресът на животното и още, че на нашийника на котката има SD-карта с въпросния вирус, като доказателство. Полицията открила котката и картата. И започнала да преглежда записите от камерите за наблюдение в околността. Така полицаите успели да видят човек, който закрепва нещо на нашийника на котката, както и номера на мотоциклета му. Така се стигнало до задържането на Юске Катаяма, в мобилния телефон на които били и открити нужните за уличаването му доказателства. http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Котка помогна на японската полиция да залови киберпрестъпник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди