изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:13 EEST
Сърцата на влюбените бият в един и същи ритъм    
Любопитно

Влюбените двойки често споделят едни и същи интереси, довършват изреченията си и се смеят на едни и същи вицове. Ново изследване обаче установи, че дори сърцата им бият в един и същи ритъм.



Учените откриха, че ритъмът на дишане и сърдечният пулс на влюбените двойки стават сходни, когато седят близо един до друг. Това се случва без дори да е нужно да се държат за ръце или да си говорят. Такъв ефект не се забелязва при непознати.

Учените от университета в Калифорния изследвали физическите последици от връзката. Те открили, че сърцата на влюбените не само трепват всеки път, когато се видят. "Имаме много изследвания, които показват, че един човек във връзка може да преживее това, което другия човек изпитва емоционално, но това изследване установява, че те също така споделят преживявания на физиологично ниво", заяви авторът на изследването проф. Емилио Ферер.

Учените осъществили поредица от изследвания на 32 двойки с правилна сексуална ориентация, при които измерили сърдечния им ритъм и дишането им. Те трябвало да седнат на няколко метра един от друг в тиха, спокойна стая, но без да говорят или да се докосват. В един момент партньорите били помолени да наблюдават движенията на другия. Данните показали, че и двамата влюбени имали сходен сърдечен ритъм и дишане, но жените повече приспособявали своите към тези на партньора си. "С други думи открихме, че жените се приспособяват във връзката към своите партньори", заяви докторантът в Калифорнийския университет Джонатан Хелм.

След това двойките били разбъркани и били подложени на същите изследвания с непознат човек. Този път сърцата им не биели в синхрон, а дишането им също било доста различно. Преди време датско изследване установи, че наблюдаването на приятел, който преминава през стресова ситуация, води до синхронизиране на сърдечния ритъм. Експеримент показал, че когато зрител наблюдавал как негов близък или приятел ходи по горещи въглени, сърдечният ритъм и на зрителя, и на приятеля се променяли по едно и също време. http://news.bgnes.com

Как да ви уцели стрелата на любовта точно на „Свети Валентин“?

Най-популярната любовна песен е на Уитни Хюстън /ВИДЕО/

Музей на нещастната любов

Всичко за празника на влюбените “Свети Валентин”

Трикове как да внесем романтика в дома си

 


Сходни връзки

Сърцата на влюбените бият в един и същи ритъм | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди