изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:28 EEST
И Куба съобщи за метеор (ВИДЕО)    
По света Куба също е преживяла феномен, подобен на метеоритния дъжд в Русия тази седмица, съобщават кубински медии. Изплашени местни жители разкават, че са видели в четвъртък вечерта светлинни дири в небето и силна експлозия е разтърсила прозорците и стените на сградите.

Няма данни за пострадали и за материални щети като тези, причинени от метеора в Урал. От ударните вълни и от метеоритния дъжд пострадаха около 1200 души, а много прозорци бяха изпочупени.

Очевидец от град Родас близо до Сиенфуегос разказва във видеозапис от предаване на държавната телевизия, поместен в сайта CubaSi, че отишъл да лови риба привечер и към 20 ч I видял светлина в небето, след което голяма огнена топка, по-голяма от слънцето, съобщава bTV.

"Къщата ми се разтресе цялата. Никога не бях чувала нещо по-странно", допълва очевидка на събитието. Във видеото се появява и специалистът по антропология Маркос Родригес, според когото всички признаци сочат, че става въпрос за метеор.

Подобен феномен е наблюдават и през1994 г. и в провинция Сиенфуегос. В репортажа е посочено, че кубинските власти проверяват дали има парчета от метеора по земята.

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

И Куба съобщи за метеор (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди