изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:39 EEST
Борисов сложил управител на фирма на Пашата да представлява държавата в ЧЕЗ с 35 бона заплата    
НовиниПашата и Каратиста между Алфа, Буда и Омега

Бойко Борисов на първия рожден ден на застрахователна компания СИК през 1995 г. Отляво надясно са Венцислав Стефанов, Румен Николов- Пашата, Бойко Борисов. Снимка: Живко Ангелов. Снимка: “Капитал”. Разследване на Биволъ от 2011 г. показа, че Румен Николов и Бойко Борисов са съдружници във фирмата Тео Интернационал, собственик на нелегална фабрика за цигари разбита от ГДБОП през 1995 г. виж (тук)

Близо две години Димитър Стефанов, известен като Митко Каратиста, представлява фирма на Румен Николов - Пашата и едновременно с това прибира по 35 бона на месец като представител на държавата в ЧЕЗ, показа разследване на Биволъ.

Румен Николов - Пашата, водещ сикаджия и бивш съдружник на Бойко Борисов - Буда явно има финансови затруднения, защото не си изплаща заемите. На 02.06.2010 Алфа Банк е наложила възбрана върху три имота на Пашата в София, ипотекирани през 2007 г. срещу заем от 1,250 млн. евро. Това са терен от 2950 кв., мезонет от 152 кв. и жилищна сграда от 248 кв. В Агенцията по вписванията няма данни възбраната на имотите да е свалена.

Последният възбранен имот е съсобственост на Пашата и фирма "Омега 96", показва справка в имотния регистър. "Омега 96" е правоприемник на "Омега 95", която е еднолична собственост на Румен Николов от 1995 г. до началото на 2003 г. (виж ДВ бр. 3 Петък, 10 януари 2003 г.) Тогава Пашата прехвърля собствеността си на офшорката "Кенут Маркетинг".

Румен Николов продава на "Омега" 1/3 идеална част от имота на 13.02.2004 г. На 26.05.2005 г. "Омега 95" се преобразува в "Омега 96", с представител Димитър Николов Стефанов, известен още като Митко Каратиста. Той приключва отношенията си с фирмата като неин представител на 26.07.2011 г. През цялото това време собствеността на фирмата не се променя и "Кенут Маркетинг" държи 100% от акциите.

Омега явно е любимо име и на Пашата, и на Каратиста. Освен "Омега 95", Пашата е регистрирал през 93 г. фирмата "Омега 93", а през 1999 я прехвърля на покойния Димитрий Русевич Минев (Димата Руснака). Димитър Стефанов през 1994 г. създава "Омега 2000", като през 2005 г. я прекръства с по-внушителното име "Омега Груп М".

Докато "Алфа" си търси парите от "Омега" и от Пашата, Димитър Стефанов е назначен за член на надзорния съвет на "ЧЕЗ България" ЕАД със заплата от 35000 лв. Назначението му е факт от 20.10.2009 г., три месеца след като Борисов идва на власт. И до момента Каратиста е представител на държавата в електроразпределителното дружество. Повтаряме, че той напуска борда на "Омега 96" чак на 26.07.2011 г., като близо две години съвместява работата в ЧЕЗ и управлението на фирмата притежавана от Пашата.

Тези данни доказват формално и категорично икономическата обвързаност между Румен Николов и Димитър Стефанов от една страна. От друга страна няма никакво съмнение, че Димитър Стефанов е назначен от правителството на Борисов за представител на държавата в ЧЕЗ.

Според разследване на Българска Легия Антимафия, която се позовава на видеозапис на лицето Ванко Атанасов, именно Митко Каратиста е човекът, който осъществява връзката между премиера Борисов и бившия му съдружник и ментор от СИК - Румен Николов - Пашата.

"Половината БОП, половината ДАНС и половината съдии са на заплата при него" "Обяснявам ти каква е картината. 'Начи Митко е 50% мафия, 50% държавен служител. Той продължава да държи определени структури" - казва в записа Ванко Атанасов.

Следи водят и към Мавродиев

Справката за имотните сделки на Румен Гоцов Николов е интересно четиво. В нея откриваме придобивка на терен в Драгалевци от Софийска община през 2002 г, делби на имоти между Пашата и Маджо и сделки с Младен Мутафчийски.

Любопитна е сделката извършена на 04.08.2006 между Румен Николов и сегашния шеф на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев и неговата съпруга Ива. Те купуват от Пашата апартамент от 173 квадрата с два гаража по 20 квадрата в Лозенец. Семейството брои на Пашата за луксозния имот 200 000 лева.

Стоян Мавродиев беше сред призованите свидетели по делото срещу Евелин Банев – Брендо, Десислава и Владимир Дишлиеви, подсъдими за участие в международен канал за дрога в Италия и за пране на пари в София. Той не се яви да свидетелства. Друг свидетел по делото разясни, че Мавродиев е представлявал фирми за регистрация на офшорни компании.

"Държа на разпита на свидетеля Мавродиев, доколкото има негови подписи на документи, представени от "Куилин венчърс" и "Фиделите ентърпрайсиз", включително и документи, с които е дадено упълномощаване на Десислава Дишлиева и Владимир Дишлиев да представляват дружествата по банковите сметки в Euram Bank." - каза в съдебна зала прокурорът по делото, цитиран от в. Капитал.

Буда - За Каратиста питайте Трактора

На петъчния парламентарен контрол на премиера беше зададен въпрос дали познава Митко Стефанов - Каратиста. Отговорът на Борисов гласеше следното:

"Що се касае до въпросния Димитър Стефанов вие спокойно може да питате вашия съветник и ръководител на ДАНС и неговите състезатели, на Алексей Петров. Това е и човекът, който държеше документите на Алексей Петров, когато дойде да ги представи срещу Станишев. Той не е бил никога мой състезател, на моя отбор, така че има кого да си питате. Толкова години не съм го виждал. През моите зали са минали стотици спортисти. Нямам никакво желание да им следя развитието. Аз от 15 години не го правя"

Проверка на Биволъ показа, че Каратиста няма общи фирми с Алексей Петров. Връзка между двамата може да се направи през сдружението "Спортен клуб "Икеда-Шорин-Рю", в което участва управителят на "Будоинвест" Васил Николов. Будоинвест е обща фирма на Бойко Борисов - Буда и на Алексей Петров -Трактора.

Подробна информация за Будоинвест, включително и за банковите сметки на фирмата, е налична между кориците на ДОН "Буда". Това показва, че водещият офицер Младен Георгиев е следвал написания от него план за ДОН "Буда" и е събирал информация за всички икономически субекти свързани с Бойко Борисов.  https://bivol.bg

 


Сходни връзки

Борисов сложил управител на фирма на Пашата да представлява държавата в ЧЕЗ с 35 бона заплата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди