изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:36 EEST
БРИТАНСКА СЛУЖБА БИЛА ПОДАЛА СИГНАЛА, ЧЕ ДОГАН ПОРЪЧАЛ БОЙКО    
Новини Точно в 13,22 ч вчера с 209 депутати от ГЕРБ, БСП, ДПС, сините и независими парламентът прие оставката на правителството на Бойко Борисов. От независимите други петима бяха против и 1 - \"въздържал се\". Оставката бе подадена ден по-рано от премиера заради окървавените многохилядни протести в цялата страна. Докато в парламента гласуваха, на жълтите павета около 2000 души скандираха \"Бате Бойко, не си тръгвай\".


Доган е поръчител на атентат срещу мен. Бомбата хвърли Бойко Борисов от парламентарната трибуна минути след като с 209 гласа ГЕРБ, БСП, ДПС, сините и независимите приеха оставката на кабинета му. В залата настъпи тишина. Лютви Местан слушаше с каменно лице. Точно преди парламентарните избори 2009 г. партньорска разузнавателна централа е пратила секретен документ, съобщи в емоционална реч Борисов. В материала се казвало, че заради засегнати много сериозни интереси на международната престъпност се готви атентат срещу него, а поръчителят бил Ахмед Доган.
Г-н Местан, направете комисия, отидете в нашата разузнавателна служба и проверете какво пише в този документ, каза Бойко. \"Аз не съм страшен, страшни са тези, които ме поръчват\", допълни той. И се обърна към зам.-шефа на ДПС Христо Бисеров: \"Досега съм си мълчал, но минахте границите\". Бисеров се опита да отвърне от място на Борисов. Но с репликата: \"Аз лично вас не искам да ви слушам\", премиерът в оставка бесен слезе от трибуната. На излизане от залата той се спря пред Бисеров и още веднъж му каза: \"Иди лично ти заедно с Местан, защото му имаш доверие, направете комисия и проверете истинността на това, което ви казах\".
Бойко не бе в пленарната зала по време на 4-часовите дебати за оставката на кабинета. Появи се минути преди гласуването. Но явно бе следил внимателно словесните престрелки. Искрата, провокирала Борисов да говори в парламента, пламна от реплика на Христо Бисеров. Зам.-шефът на ДПС обяви по време на дебатите, че щом стане пак редови гражданин, на Борисов ще му се наложи да се яви на очна ставка в Белград със със сочения за наркобос Сретен Йосич. Искането за нея било старо, но Борисов не се отзовал, защото станал премиер. Бойко няма да е сам на подсъдимата скамейка, а ще са двамата с Цветанов, като Братя Галеви от ГЕРБ, скочи Бисеров. След излизането на Борисов от парламента зам.-шефът на ДПС поиска думата и заяви, че премиерът трябвало да си каже за папка \"Лале\" и репликата: \"Бойко взе парите\".
Огласих информацията за заплахите, защото правителството вече е в оставка, обясни по-късно Борисов пред агенция Фокус. \"Преди 15-ина дни новият началник на разузнаването ме запозна с документ, който съдържа информация за заплахите, отправени към мен. По времето, когато сигналът е получен в разузнаването, към Националната служба за охрана (НСО) е предаден сигнал, че има заплахи, но на НСО не е предоставена втората част от информацията, където става въпрос за поръчители. Едва преди 15 дни успях да се запозная с тази част на материала и сега я огласих\", разказа лидерът на ГЕРБ.
Сигналът е постъпил в българските служби от сръбските им колеги. Документът постъпил в Белград от британското разузнаване МИ-6, съобщиха за \"Стандарт\" източници от НРС. Как така 3 години нито един шеф на НРС не е попадал на втората част от сигнала, питаха се депутати от опозицията.
Шефът на разузнаването Драгомир Димитров, както и предшественикът му Кирчо Киров, цял ден не вдигаха телефона си. За първи път чувам, че има документ, според който Ахмед Доган е поръчител на атентат срещу Бойко Борисов, заяви пред \"Стандарт\" бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, по чието време е получен сигналът от партньорската служба. Двама бивши антимафиоти, които са сред ръководителите на акцията по залавянето на Йосич в България през 2002 г., пък бяха категорични вчера, че в СРС-ата по делото няма реплика \"Бойко взе парите\".
Топката е в ДПС, коментираха късно снощи висши гербери. Те допълниха, че инициативата за спецкомисия няма да дойде от тях. Ако ДПС искали истината, щели да внесат предложение за изслушване на разузнавач номер 1.
Йова АПОСТОЛОВА

standartnews.com/

 


Сходни връзки

БРИТАНСКА СЛУЖБА БИЛА ПОДАЛА СИГНАЛА, ЧЕ ДОГАН ПОРЪЧАЛ БОЙКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди