изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:21 EET
Любов по време на работа    
Любопитно Има някои правила, които трябва да спазвате, ако имате връзка на работното си място

Много наръчници за кариерно развитие категорично забраняват връзките на работното място. Камо ли влюбването – то може да усложни всичко и никак не е добре да смесваме личните си стремежи за безпределно щастие с професионалните си амбиции.

Искаме или не, това \"явление\" съществува. И ние трябва да направим така, че то да не пречи нито на работния процес, нито на ефективността, нито на печалбата – независимо дали гледаме на нещата от позицията на мениджър, на ръководител на отдел (екип) или на служител. Колегите от Econ.bg ни дадоха някои изключително полезни насоки, ако случайно попаднем в такава ситуация. Или ако вече сме го направили.

В случай че някога бъдете поставени в ситуацията да се чувствате привлечени от свой колега и да не искате да избирате между работата и връзката си, ще е добре все пак да се придържате към някои правила.

Публичност, клоняща към нула
Ясно е, че не всеки шеф ще гледа на романтичните ви отношения с добро око. А и публичността може да окаже допълнителен натиск върху тях, което е най-лошият фактор за една зараждаща се връзка. За да избегнете излишното мъмрене, както и евентуалното неудобство в офиса, ако не се получи нищо с този човек, по-добре първоначално изчакайте. Това са направили 35% от служителите, които някога са излизали на среща с колега, според проучване на CareerBuilder.com, цитирано от Econ.bg.

Двойна продуктивност
Това е единственият начин да разсеете всякакви съмнения относно професионализма си. Econ.bg разказват за случай с дама на име Маргарет. Тя споделя, че попада в онези 30%, сключили брак с колега. За да докаже, че връзката ѝ няма да попречи на работата, тя е започнала да се труди по-усърдно отпреди. С което дори е опровергала статистиките, като е показала, че една любов на работното място може дори да повиши ефективността.

Потайност, но не чрез лъжи
Все пак внимавайте с усилията си да скриете, че имате връзка с някого от същата фирма. Нека те не се превърнат в директни лъжи. Ако се стигне дотам да се наложи да отговаряте на въпроси по темата, бъдете открити с шефовете си. Така ще бъде ясно и на тях, и на вас какво се очаква от вас и на какви компромиси бихте били склонни.

Само не с шефа
Не, това табу няма как да бъде разбито. Поне не според гореспоменатата Маргарет Хафернан, която е категорична, че това би усложнило необратимо нещата. Така че, ако смятате, че той или тя е любовта на живота ви, просто си сменете работата.

Работа в офиса, любов вкъщи
Да се влюбиш в колега носи своите рискове не само за работата, но и за самите ви взаимоотношения. Още нещо, което лично Маргарет е преживяла. Става дума за риска работата да обхване и целия ви личен живот – заедно с всички актуални теми от офиса, които обсъждате вечерта вкъщи. Ако искате да съхраните най-ценното от връзката си, се постарайте щом приключи работният ден, да забравите за фирмата, колегите и всичко, свързано с тях.

http://jenite.bg

 


Сходни връзки

Любов по време на работа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди