изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:54 EET
Гамизов: Плевнелиев е продукт на Лидия Шулева    
Интервюта Хората излязоха да протестират и моментално стачката се превърна в метеж. А дадоха ли си сметка кой сега ще оглави служебния кабинет? В кои ръце отиде сега властта? В ръцете на Плевнелиев, който е продукт на Лидия Шулева, която продаде ЕРП-тата, коментира политическият анализатор, бизнесмен и общественик Стефан Гамизов. Интервю на Емил Кошлуков в предаването "Факторът Кошлуков"




- Твърдите, че енергийната мафия е принудила Бойко Борисов да подаде оставка. Как и защо?

- В българското общество няма нищо друго от което да се краде толкова ефективно, колкото от енергетиката. Не защото е голям бизнес, а защото от всичко друго можете да се отървете, освен от сметката си за електричество. Парите на хората свършиха, единствено са принудени да си плащат сметката за ток. Можеш да предпочетеш да не се лекуваш, но сметката я плащаш. Миналата година последният представител на енергийното крадливо братство – Трайчо Трайков, беше отстранен от правителството.

- Защо Трайков да е последният?

- В този момент започнаха да излизат всичките кошмарни подробности какво се е случвало в АЕЦ „Белене” – Красимир Георгиев, Румен Овчаров, „Марица Изток” 1, „Марица Изток” 3, ЕРП-тата, „Цанков камък”. Направи се парламентарна комисия, не коментирам колко е било ефективно това...

- Но се разкри нещичко?

- Не нещичко. Хората започнаха да проглеждат какво се случва. В този момент тези, които са присвоили някъде към 7 млрд. евро и продължават през сметките за електричество, изпаднаха в патологичен ужас. Хората излезнаха да протестират и моментално протестът им беше превърнат в метеж. А тези пари ще бъдат присвоявани и години напред – има банкови кредити, които са финансирали тези измами.

- Какъв е резултатът от цялата тази история?

- Кой ще състави сега правителството? Искам да кажа в чий ръце отиде властта в България в резултат на този метеж – при Плевнелиев. Господин Плевнелиев всъщност е продукт в самото начало на Лидия Шулева, човекът, който продаде ЕРП-тата. Това е цинизъм – хората протестират срещу ЕРП-тата, злоупотребиха ги и властта се оказа в политик, който започна политическата си кариера от кръга на Лидия Шулева.

- Как е започнал кариерата си от там Плевнелиев?

- Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова, Симеон Дянков. Трябва да говорим нещата с истинските им имена. Сметките за електричество миналата година се вдигнаха заради два основни компонента – въвеждане на експлоатация на централата „Марица Изток”1и на т. нар. зелена енергия. Росен Плевнелиев, като строителен министър, въведе в експлоатация „Марица Изток” 1 с последното подписано разрешение за експлоатация на централата. Аз твърдя, че това финално разрешително е незаконно. Той изтълкува Закона за устройство на територията, че може поетапно да бъде въведена тази централа по мощност, без да е изпълнила техническия си проект. По този начин в сметките за ток се появи първата компонента, която се нарича „невъзвръщаеми разходи”. Второто нещо беше зелената енергия.

- Със зелената енергия свързваме тройната коалиция?

- Не. Кой рекламира зелената енергия по телевизията – банката на госпожа Цветелина Бориславова. Това е най-големият играч в зелената енергия. Има най-голям дял във вятърната енергия на България.

- Нали казват, че от Европа искали да включим зелената енергия в сметките?

- Трябва да изпълним ангажимента си 16% брутно крайно енергийно потребление до 2020 г. Сега сме 2013 година. 2012 ние финиширахме. Притежатели на най-големия ветрогенераторен парк в България са същите герои от ТЕЦ „Марица Изток” 1. В България се случи преврат, който беше осъществен от двете групи в енергетиката, които грабят българите.

- Разкажете за триото Плевнелиев, Дянков и Трайков?


- Дянков беше човекът, който покровителстваше тези 2-те неща. Той смазваше и най-малките опити на ДКЕВР да се противопостави на тази история.

- Дянков се оправдаваше, че Трайчо Трайков е докарал Ангел Семерджиев?

- Всъщност премиерът в сянка в това правителство през цялото време беше Дянков – човек който държеше квотата на тези, които покровителстваха половината от лошите неща в енергетиката. Тя има двама груби грабители. От едната страна това са хората, които са чистата енергийна мафия – тези които се въртят около АЕЦ „Белене”, около обществените поръчки, около държавните централи. Другата част – това са корпоративните субекти, които не можем да ги наречем мафия, но това е чиста форма на организирана престъпност. Те практикуват тази форма на престъпност, заради която Магов отиде в затвора в Щатите. Това са тези високообразовани хора с бели якички, корпорации, които са пристигнали в България поради единствената причина, че виждат, че обществото е слабо и неспособно да се противопостави.

- Не се ли страхувате от енергийната мафия?

- Какво повече да се страхувам? Всички знаят, че ходя с охрана и бронирани автомобили от 7 години, защото създадох въпросното понятие. Всички знаят, че в мен през декември се блъсна със 100 км/ч пиян шофьор с 2,2 промила алкохол. По същия начин, притиснат между две коли, загина и човекът, разкрил далаверите в АЕЦ “Козлодуй”. Сами виждате как действа енергийната мафия.

- Защо наричате метеж, това, което се случи в страната? Не отчитате ли, че на хората действително им писна?

- Няма никакво съмнение, че хората трябва да протестират срещу всичко това. Обаче ги злоупотребиха – властта отиде в половината от групата, която създаде този кошмар в енергетиката в България. Питам хората какво ще правят сега премиера, който ще дойде в служебния кабинет. Неговата единствена задача е да започне да потулва далаверите в АЕЦ „Белене”, в ТЕЦ „Марица Изток” 1, „Марица Изток” 3, ЕРП-тата да бъдат крити. Аз до преди 4 дни си въобразявах, че в ДКЕВР има проблеми само със злоупотреби. Наех си консултант в Ирландия, който се занимава с т. нар. ценообразуване на услуги от публичен интерес.

- Къде са далаверите? Какво откри ирландският консултант?

- За 3 дена откри, че нашият модел не е сбъркан. Той е с криминален умисъл създаван така, че от него да се отстранят всички възможни елементи, които биха предпазвали населението от ценови удар. Не знаех например, че според европейско правило при валутен борд вътре в ценовия модел, нямаш право да начисляваш инфлация. Или че не трябва да се начислява положителна амортизация, което значело, че като продаваш между предприятията разликата, нямаш право да я включваш в цената.

- Единият ден четем: „Отнемаме лиценза на ЧЕЗ!” И ДКЕВР тръгва. На следващия – „няма да го отнемаме, всичко е наред”?

- Оплашиха се от ЧЕЗ, защото отнемането на лиценз довежда образно казано до слагането на синдик вътре. Все едно в това предприятие държавата назначава свой служител. Той ще види всичко, неща, от които на хората не ще им стане лошо, заради които ще нападнат ЧЕЗ и ще ги пометат.

- Хората на протестите не разбират ли, че трябва да я довършим тази тема?

- Не, не го разбират. Защото тези провокатори, които отидоха, са, за да спасят енергийната мафия. Аз няма да ставам защитник на кабинета Борисов, имал съм големи противоречия с тях. Не мога обаче да разбера – защо в момента, в който те се насочиха срещу най-големите кражби в държавата, сложиха ги пред обществото, и тогава беше допуснато да бъдат свалени от власт? Кой се напъва сега да спаси 7-те млрд. евро, откраднати в енергетиката - щастливият ни президент води тази кампания. Вчера по нагъл начин каза, че ще слуша всички, но ще чува само легитимните. Кои са легитимните в България – дежурните коментатори по телевизията ли? Вчера на консултациите при него се хилиха обичайните политически разбойници - легитимните комсомолски организации, един от които е Румен Овчаров. Като не могат с добро – бой през джобовете. Няма да има повече крадене. Парите не са за тях. Така виждам аз нещата. Но съм абсолютно сигурен, че в момента планът им е да намалят малко цената на енергията, за да се успокоят хората, и тайно да започнат да трупат дълг за сметка на НЕК. След 2-3 години ще лъсне това, но всичко ще е свършено вече.
http://frognews.bg
 


Сходни връзки

Гамизов: Плевнелиев е продукт на Лидия Шулева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди