изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:39 EEST
Повечето двойки са нещастни, но защо не се разделят?    
Любопитно През 2011 г. в САЩ се провежда най-голямото проучване в света на романтичните взаимоотношения между хората. В него участват над 100 000 души и са събрани много мнения, коментари и изводи, които влизат в книга с името NORMAL BAR, написана от Кристина Нортръп. Пепър Шварц и Джеймс Уайт.

Една от основните теми, изследвани вътре, е щастието на двама души във връзка и кога тя трябва да бъде прекъсната. Оказва се, че 50 % от всички женени двойки в даден момент развалят семейството си. Както знаем, късането е трудно нещо и затова повечето хора предпочитат да лъжат, изневеряват, да страдат и какво ли не, за да го избегнат.

В труда се споменава, че ¼ от партньорите са изключително нещастни във връзките си, но продължават да ги влачат година след година. Те си повтарят: „Това е най-доброто, което мога да получа" или „Просто така стоят нещата".

Авторите са убедени, че тези хора могат да бъдат далеч по-щастливи и да имат по-добри връзки. Дори да се опитат да подобрят настоящата, в която не се чувстват особено комфортно.

Щастието не е само въпрос на късмет, то се създава и се пази. Щастливите двойки общуват много помежду си и споделят не само физическа интимност. Успешната връзка има и своите спадове, но когато и двете страни желаят тя да се „оправи" те полагат необходимите усилия и изглаждат нещата.

Когато единият партньор откаже да участва в оживителния процес на отношенията, те се късат.

Кой от двата пола е по-склонен да къса връзката ?

Според анализираните данни няма никаква тенденция, която да обвини единия пол като по-немарлив и нежелаещ да се потруди за спасяването на връзката. Мъжете и жените еднакво са склонни да обмислят различни възможности, когато има проблем. 37 % от запитаните споделят, че мислят за раздяла през цялото време. 33 % също са склонни да приемат тази опция, но не са обсебени от нея. 12 % въобще не я допускат като възможност, а 20 % разкриват, че рядко я разглеждат като вариант.

При нещастните двойки цифрите, клонящи към раздяла стигат до 87 %.

Медиите влияят ли на решенията в личния живот на хората и то в посока за раздяла, когато при двойката има проблем?

Като се има предвид купищата изследвания, които потвърждават, че медиите влияят върху човешките взаимоотношения в книгата NORMAL BAR се разглежда и тази тема. 37% от жените и 36 % от мъжете признават, че са повлияни от медиите.

Това е тревожно, защото може да се получат огромни грешки, когато хората сравняват реалния си живот с изкуствено представения илюзорен свят на екрана. Никоя връзка не може да сравнява своите върхове с тези, които вижда в холивудските продукции. Поне не и през цялото време!

Какво притеснява най-много тези, които са решили да напуснат партньора си?

Това, което най-много плаши и мъжете, и жените е фактът, че после може да съжаляват за стореното. 37 % от жените и 27 % от мъжете споделят, че не искат да съжаляват цял живот за постъпката си и това ги кара да се колебаят. Повечето разбират, че не могат да предвидят бъдещето и дали раздялата е грешка и смятат, че веднъж направят ли го, после не могат да го поправят.

Вторият по големина страх е търсенето на нова половинка. Това е причината 18 % от мъжете и 12 % от жените да не напускат партньорите си, макар да не са особено щастливи с тях.

Третото най-плашещо нещо е самотата, страхът да не останеш без половинка. Той е спирачка за 11 % от мъжете и 14 % от жените.

Изненадващо децата не са сред главните причини, които могат да задържат двама души заедно, макар и без любов. Това разбива стереотипа: „Да останем заедно заради децата".

Парите или по-точно техният недостига по-скоро „мотивират" дамите да търпят партньорите си.

Кога трябва да осъзнаете, че е време за раздяла?

Едно е да си мислиш да си тръгнеш, друго е да го съобщиш на половинката си и да го направиш. Ако връзката е изпълнена с насилие (психическо, физическо или и двете) един побой или поредното тръшкане на вратата може да прелее чашата.

В случай, че това е връзка, която се крепи от дълго време и само единият партньор е нещастен, е трудно да разбере кога е настъпил момента и още по-трудно да го обясни на другия. Ето защо хората могат да живеят без любов години, без дори и да си помислят за раздяла.

Решението за скъсване на отношенията/брака може да се появи внезапно и да стане от раз. Но според мащабното изследван, описано в Normal Bar, по-честият случай е, че двойките са склонни да се изтезават взаимно и да поддържат една „умряла" връзка, оставайки заедно по-дълго, отколкото е необходимо.

Дори когато човек е сигурен какво трябва да направи, пак му трябва воля и смелост. Един от ключовите сигнали е, че оставането е по-трудно, отколкото тръгването. А ето и някои други знаци:

„Напуснах съпруга си, когато се опита да ме изхвърли от движеща се кола, докато се биехме в нея" - жена на 41 години, с 11-годишен брак и деца;

„Когато тя ми каза, че смята, че има по-добър за нея, аз бях съсипан", 44-годишен мъж, женен от 15 години, с деца;

„Тръгнах си, защото разбрах, че не ме обича вече" - 34-годишна жена с 6-годишна връзка зад гърба си.

„Тя имаше връзка по интернет цяла година с мъж който не беше виждала. Повече не можех да ѝ имам доверие" - 38-годишен мъж с 6-годишен брак.

„Знаех, че повече не мога, когато мъжът ми шофира пиян, докато децата ни бяха в колата" - 43-годишна жена, омъжена от 16 години.

http://www.tialoto.bg

3 тайни знака, че той си пада по теб

5 брачни правила, които заздравяват връзката

ТОП 5 на зодиите, които изневеряват най-често

Носталгия по секса с бившия мъчи една трета от жените

Септември е месецът с най-много разводи

Най-голямото отмъщение след раздялата

Жените, които мъжете не изоставят

Двойките се карат най-много през януари

3 сигурни знака, че е време за раздяла

СКЛОННА ЛИ СИ ДА КРЪШНЕШ? ТЕСТ

Ставате ли за съпруга?

Кога тя е най-лесна

Жените попадат в любовни триъгълници по-често

Кога мъжете губят интерес в брака?

7-те фази на брака

 


Сходни връзки

Повечето двойки са нещастни, но защо не се разделят? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди