изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:25 EET
Ползите от оргазма при жените    
Здраве Ползите от оргазма при жените

Според редица проучвания по темата, 43% от жените обвиняват себе си за това, че не са в състояние да постигнат оргазъм. Спрете да се обвинявате! Ако сте сами, мастурбацията може да ви помогне да разберете кое ще бъде най-удачно за по-лесно постигне на оргазъм. Ако сте с партньор, разговаряйте с него. Често, причината за липса на оргазъм се крие в недостатъчната стимулация на клитора по време на секс. Ако това е проблемът, споделете го, дискутирайте го, независимо с какво е свързана липсата на оргазъм.

Ползите от оргазма
Оргазмът облекчава напрежението! Ускорява се пулсът, повишава се притокът на кръв и се стимулират мускулите на голяма част от тялото, като всичко приключва с релаксация и облекчаване на напрежението натрупано в нервната ви система.

Оргазмът ще ви помогне да спите по-добре. Докато оргазмът при мъжете води до бърз спад на кръвното налягане и внезапна релаксация, ефектът върху жените е по-бавен, но по-продължителен и не по-малко важен. Оргазмът действа като естествено успокоително. Той е чудесен начин за освобождаването на ендорфини и е много успокояващ.

Оргазмът успокоява апетита за нездравословна храна, а понякога и за цигари. Сексуалната стимулация активира производството на фенилетиламин, един вид естествен амфетамин, който регулира апетита ви. Така че, преди да се отдадете на вредните навици, може би трябва да се отбиете през спалнята. :)

Оргазмът гори калории .

Оргазмът може да действа като болкоуспокояващо. Ако сте забелязали, забравяте за главоболието, или менструалните спазми по време на мастурбация или секс, което не е просто психологически феномен. Освобождават се ендорфини(природни съединения, които са в близки до морфина) по време на секс, и може да повишите търпимостта на болка с цели 70% по време на оргазъм. Това разбира се варира от човек на човек.


Каква е разликата между клиторен и вагинален оргазъм ?
Разликата между „клиторен“ и „вагинален“ оргазъм се крие в това, къде точно се стимулира тялото ви, за да получите оргазъм а не в самото чувство на оргазъм.
Клиторът има главна роля в постигането на чувство за сексуално удоволствие. По време на сексуална възбуда, той набъбва и променя позицията си. Кръвоносните съдове в цялата тазовата област се подуват, което води до обилно кръвоснабдяване и създаване на чувство на изпълненост и висока сензитивност. Вътрешните срамни устни набъбват и променят своята форма. Вагината се извива нагоре и матката променя позицията си в таза.

За някои жени, шийката на матката също е много чувствителна, или дори по-чувствителна, отколкото клитора. Когато тези зони се стимулират по време на полов акт, или друго вагинално проникване, тези жени могат да получат интензивен оргазъм. Това би представлявало така наречения „вагинален оргазъм без клиторна стимулация“.
Зигмунд Фройд твърди, че една „зряла“ жена получава оргазъм само когато се стимулира вагината й, а не
клитора . Това разбира се, поставя пениса на мъжа в центъра на сексуалното удовлетворение на жената. Много сексуални здравни експерти все още не са съгласни с някои от тезите на Фройд и те са обект на проучвания.

В действителност, оргазмът е много индивидуален и не съществува един правилен модел за поведение, който да е меродавен за абсолютно всяка жена. Това, което ви кара да се чувствате прекрасно, да се чувствате живи и щастливи, свързани с партньора си, то има значение!

http://www.zajenata.bg

 


Сходни връзки

Ползите от оргазма при жените | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди