изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:24 EEST
Кунева: Съмнявам се, че ГЕРБ ще съществува след изборите    
Политика

Много се съмнявам, че ГЕРБ ще продължи да съществува след предсрочните избори, заяви лидерът на Движение \"България на гражданите\" Меглена Кунева, предаде репортер на БГНЕС.



Тъжно е, че дясното се оказа в лицето на ГЕРБ несъществуващо и несоциално, добави тя. Според нея, дълбоко демодирано е да се казва, че дясното е за бизнеса, а лявото – за бедните. Нямаме коалиция с ГЕРБ и това няма как да се случи, декларира Кунева.

По отношение на днешния инцидент с отвличането, тя коментира, че изпълнителната власт в областта на сигурността на българските граждани не си върши работата.

Людмила Елкова, зам.-председател на партията, повдигна въпроса за получено писмо от Европейската сметна палата на 16 януари тази година с данни от предварителен доклад на палатата, в което се казва, че има много нарушения по няколко мерки и е възможно да се забавят парите за страната ни. Има два месеца срок – от 16 януари, в който ще бъде готов и окончателният одит на Европейската сметна палата. Според Елкова, България трябва да каже взела ли е мерки, има ли възражения и това трябва да се направи от Министерството на земеделието и храните. Ако темпът на приходите в бюджета се запази, както е през месец януари 2013 г., те ще бъдат с 1,5 милиарда лв. по-малко от предвиденото в бюджета за годината, което представлява съществен риск.

Кунева говори по време на брифинга за некадърността на управлението по отношение на кадрите в администрацията, назначавани без конкурс. Тя се спря и на съществуващия в програмата на партията така наречен \"граждански стълб\" – за по-малко държава и за по-голямо общество. Като разясни, че много неща могат да се вършат от неправителствения сектор и от гражданските организации.

На въпрос на медия – какво й е мнението за присъствието на \"стари муцуни\" в управлението на страната, Кунева отговори, че хората от протестите са прави да искат нови лица, но трябва да поемат и политическа отговорност за това. Нейното мнение е, че има нужда от нови лица и даде за пример млади хора от собствения си екип.

Знам кои са котвите за България, които няма да ни потопят в бурното море – спазването на законите, така нареченият граждански стълб и добрите практики в Европа, които да използваме.

На въпрос – дали има бъдеще обществения съвет, тя отговори утвърдително, но направи уговорката, че това няма да стане изведнъж. Кунева акцентира, че по-важното е институциите да имат общ план за работа. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Кунева: Съмнявам се, че ГЕРБ ще съществува след изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди