изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:00 EEST
Ген. Атанасов: Борисов е гузен    
Интервюта

Интервю на Драгомира Станоева с генерал Атанас Атанасов, бивш директор на НСС



Г-н Атанасов как ще коментирате отвличането на дъщерята на Евелин Банев – Брендо?

Става въпрос за тежко криминално престъпление, независимо от това кой е пострадал. Бих казал, че това е резултат от „успешната” битка на Борисов и Цветанов с организираната престъпност, нали три години и половина тръбяха, че са прекършили гръбнака на организираната престъпност?!

Според вас, това защо става сега?

Аз не мога да преценя защо става сега, но имайки в предвид начинът, по който беше организирана работата на МВР през тези четири години – това е някакво резонно развитие на обстановката, защото системата на МВР беше подредена да охранява властта на ГЕРБ, а не да се бори с реалните законови проблеми, които има.

Това, което се случва, не е ли нарочно? Не искат ли по някакъв начин да накажат обществото едва ли не сега нас ни няма, оправяйте се?

Вижте, версиите може да са различни. Разбира се, трябва да се зададе въпроса: кой има интерес от такъв тип дестабилизация? И едната от версиите е, че тези, които си отиват от власт имат интерес да се нагнети напрежение и да се втълпи на населението, че само те могат да се справят с нещата, и след като вече не са на власт се получават тези негативни влияния. Това е една от версиите, разбира се.

А някаква друга версия?

Когато имаме отслабване на държавната власт, то криминалните елементи се раздвижват, защото нямат респект от властта. Това е последица от цялостната политика на правителството на Борисов четири години, защото тяхната битка с престъпността се изразяваше в това да преследват неудобните на властта, а в същия момент върху определени криминални структури имаше чадър.

Застрашена ли е националната сигурност на страната?

Вижте, рисковете за националната сигурност са множество към настоящия момент, защото имаме политическа криза. И тук е важното да се търсят причините за дестабилизацията на държавата, а не да се изхожда от определено криминално деяние.

Мислите ли, че затова са виновни Борисов и Цветанов?

Отговорни за дестабилизацията на политическата обстановка са изцяло Борисов и Цветанов. Защото те не пресрещнаха социално-икономически рискове, които много отдавна се задаваха пред държавата. И вторачени само в това да държат бюджетната дисциплина, доведоха голямата част от населението до нищета.

Има ли истина за това, че Борисов е близък със сръбската мафия?

Вижте, сега има най-различни публикации в общественото пространство, но обстоятелството, че Борисов не даде адекватни отговори на тези предизвикателства говори, че има нещо скрито и нещо гузно в цялата тази работа.

http://www.cross.bg

 


Сходни връзки

Ген. Атанасов: Борисов е гузен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди